Instagram resmi olarak yaptığı olarak açıklamaya göre firma, gelir seçeneklerini arttırma amacıyla bünyesine yeni reklamlar ekleyeceğini duyurdu.

Instagram şu an ki sürümüyle zaten yeterince reklama yer veriyor. Fakat firmaya yeterli gelmiyor. Resmi duyuruya göre platforma yakında yapılan arama sonuçlarında reklam göstermeye başlayacak. Bu reklamlar arama terimlerine göre eklenecek.

Örneğin ‘ saç bakımı’ ile yapılan bir arama da saç bakım ürünlerinin reklamları bulunacak. Yakın tarihte. “Reminder Ads” adı verilen reklam formatı getirilecek. Bu format, işletmelerin ve kişilerin gelecekte ilgilenebilecekleri etkinlikleri, lansmanları duyurmak ve hatırlatmayı kolaylaştırmak için tasarlandı.

Özellikle etkinlikleri duyurmak için geliştirilen bu yeni özellik kullanıcılarına etkinlik veya lansmanlarından bir gün, 15 dakika önce ya da etkinlik esnasında bildirim gönderilmesine fırsat tanıyor. Kullanıcıların bu formatı kullanabilmek için etkinlik reklamı üzerinden “beni haberdar et” seçeneğini seçmesi yeterli olacak.

Instagram kurucu ortağı Kevin Systrom’dan eleştiri

Instagram kurucu ortağı Kevin Systrom katıldığı bir program da uygulamanın son durumunu eleştirdi. Eleştirisinde, uygulamanın eskiden aile ve arkadaşlarla bağlantı kurma yeri olduğunun artık Instagram’ın ruhunu kaybettiğini dile getirdi.

Platformun markaların için iş birliği ile içerik üreticilerin merkezi haline gelmesinden de şikayetçi. Systrom, Instagram’ ın daha çok para kazanmaya odaklanmasıyla platformun daha sıkıcı bir yer haline geldiğini söyleyen Systrom, Meta’nın fazla agresif olduğu iddia ediyor. Buna karşılık Meta, bu durumu platformun daha aktif tutulabilmesi için içerik üreticilerin daha fazla para kazanması amaçlandığını açıkladı. Para kazanmayan kişilerin başka platforma yöneleceklerini düşündüğünü belirtti.

KTO Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümü okudu

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir