Sosyal medya dünyasının lider isimlerinden Facebook’un ana şirketi Meta, Instagram Hikayeler ve mesajlara üç boyutlu avatar eklenebileceğini duyurdu. Bunlara ek olarak konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada Facebook ve Messenger’daki avatarların da güncelleneceği dile getirildi.

Meta, Instagram Hikayeler ve direkt mesajlara üç boyutlu olan avatarların dahil edileceğini ve Facebook ile Messenger’daki avatarların da güncellenebileceğini duyurdu. Güncellemenin ardından ilk olarak ABD, Kanada ve Meksika’da yer alan kullanıcılar, Quest VR platformu başta olmak üzere Meta’nın tüm diğer platformlarındaki çıkartma, paylaşım, profil resimleri ve çok daha fazlasında sanal üç boyutlu avatarları olarak görülebilecek. Buna ek olarak ise Meta’nın avatar ve kimlikten sorumlu olan genel müdürü Aigerim Shorman; yeni avatarların yeni yüz şekilleri ile implantlar, işitme cihazları ve tekerlekli sandalyeler gibi yardımcı olacak cihazlar içeriğini ve bu sayede de güncellemenin engelli bireyleri de içine alacağı belirtildi. 

Avatarlar, metaverse girişimini daha da geliştirecek. 

15

Söz konusu bu özellik, Instagram Hikayeler alanında bir etiket olarak çıkacak ve tıpkı anket ya da soru sorma etiketini kullanabileceğiniz gibi ulaşmak mümkün olacak. İsteyen kullanıcılar burada kendi üç boyutlu avatarlarını da tasarlayarak diledikleri gibi hikayeler eklemek mümkün olacak. 

Bugün yapılan söz konusu bu açıklama ile beraber yeniliğin Facebook’un Metaverse çalışmalarına paralelliğinden söz eden Shorman, “Connect 2021’de metaverse ile ilgili uzun vadeli vizyonumuzu açıkladığımızdan beri, aslında binlerce mil uzakta olan sevdiklerinizle aynı odada oturabileceğiniz ya da dünyaya yayılmış yetenekli bir ekiple doğal olarak çalışabileceğiniz bir geleceğe doğru inşa ederek, sosyal teknolojinin bu sonraki evrimini oluşturmaya devam ettik.” ifadelerini kullandı. 

Google Play’den Windows indirmeleri başlıyor

Shorman’ın hem VR ve AR arasında hem telefon hem de bilgisayar gibi daha tanıdık platformlar içerisinde bir köprü kurduğunu belirttiği avatarların, şirketin metaverse konseptine girişini daha da ileri seviyeye taşıdığının altı çizildi. Meta CEO’su Mark Zuckerberg ise metaverse’in şirket için bir öncelik olduğunu dile getirilerek, ilerleyen zamanlarda birden fazla avatara sahip olmanın mümkün olacağını da dile getirildi. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir