Popüler Instagram Repost özelliği artık doğrudan Instagram’dan kullanılabilir. İşte geliştirme sürecinin ve özelliklerinin bir açıklaması!

Instagram için en çok kullanılan hesap çalma yöntemleri

Mevcut durumda Instagram’da gönderilerinizi yeniden paylaşmak için “Repost” özelliği bulunmuyor. Özellikle Instagram’ın ilk popüler hale geldiği yıllarda 7’den 70’e tüm Instagram kullanıcılarının kullandığı Instagram Repost işlevi üçüncü parti uygulamalar sayesinde gerçekleştirildi. Bu sayede kullanıcılar başka bir hesap tarafından paylaşılan fotoğraf veya videoyu repost ederek kendi profillerine taşıdı.

Zamana meydan okuyan bu özellik artık önemini ve popülaritesini kaybetmiştir. Instagram, neredeyse kullanılmayan özelliği yeni bir özellik olarak doğrudan uygulamaya taşımayı planlıyor.

Mobil uygulama geliştiricisi Alessandro Paluzzi, Instagram’ın üzerinde çalıştığı “Repost” özelliğinin detaylarını kişisel Twitter hesabından paylaştı.

Android Instagram indirmek için
iOS Instagram indirmek için

Instagram’a yeniden gelen “Repost” işlevi nasıl kullanılır?

Doğrudan uygulamaya eklenecek olan bu yeni özellik, “WhatsApp Durum”, “Instagram Hikayeleri”, “WhatsApp Durumu” gibi paylaşım seçeneklerinin yanına eklendi. Paluzzi ayrıca yeni “İleri” özelliğinin nasıl kullanılacağını gösteren bir ekran görüntüsü de sağladı. Paluzzi’ye göre bu özellik, dağıtmak istediğiniz yayının sağ üst köşesindeki Seçenekler düğmesine tıklamanızı ve ardından “Repost” seçeneğini seçmenizi gerektiriyor.

Instagram gönderileri doğrudan profil gönderilerine değil, etiketlediğiniz gönderiler gibi ayrı sekmelere yerleştirilecektir. Benzer şekilde, yeniden yayınlanan bir gönderinin sahibi de gönderiye dahil edilecektir.

Instagram’ın geliştirme sürecinin sonuna yaklaştığı ve yakında özelliği açacağı gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir