Dünyanın popüler sosyal medya platformlarından Instagram, gençler için mola verme özelliği için deneme sürecini başlattı. Özellik hakkındaki açıklamalar ise Facebook yetkililerinden birinden geldi. 

Facebook bünyesinde küresel ilişkilerden sorumlu Başkan Yardımcısı Nick Clegg, önemli açıklamalarda bulundu. Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın çökme sorunlarının yanı sıra Frances Haugen tarafından yapılan ifşalar ile uğraşıyor. Buna göre ise Haugen’ın Kongre’ye vermiş olduğu Instagram’ın gençler üzerinde olumsuz etkisi ile ilgili olan ifadesi sonrası yeni bir Instagram mola verme özelliği ile adından söz ettiriyor. 

Facebook, Instagram mola verme özelliği için çalışmaya başladı

Tüm dünyada son zamanlar içerisinde sosyal medya platformunun gençler üzerinde etkisi büyük bir tartışmaya sebep oldu. Facebook ise Frances Haugen‘ın yaptığı açıklama göre bu konuda başı derde girdi. Bilindiği üzere Haugen, Facebook’un gençlerin ruh sağlığı ve paylaşan haberlerin gerçekliği gibi konular ile ilgili olarak pek de ciddi bir politika ile ilerlemediğini açıkladı. Bu konu ile ilgili olarak belgeler ile sunan Frances Haugen, firmanın çeşitli zorluklarla karşı karşıya kalmaya devam ediyor. Bilindiği üzere Instagram Kids planı devre dışı kalmış oldu. Platform için mola verme özelliği ise bir anlamda yaş kontrolü ile zenginleşiyor. Buna göre ise Instagram, 18 yaş alt gençlerin kendi yaşlarına uygun olmayan olumsuz içeriklerle karşı karşıya gelmesine engel olacak. Instagram mola verme verme özelliği ile kişiye içerik için mola verme uyarısı gelecek. 

5 3

Elbette ki Instagram +18 içeriklere kolay kolay yer vermeme odaklı hareket ediyor. Fakat yine de gençlere uygun mantıkta tasarlanmayan bu içerikler için bu tür bir uyarı sistemi üzerine çalışılmaya devam edilecek. Nick Clegg, şu an için Instagram mola özelliğinin ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda ayrıntılı açıklama yapmadı. Fakat bu özellikle ilgili olarak daha önce farklı sızıntılar da ortaya çıkmıştı. O dönem içerisinde Instagram Kids ile geleceği de tahminler arasındadır.  Frances Haugen tarafından konu ile ilgili olarak yapılan suçlamalara karşı ise Facebook, konuyla ilgili olan iddiaları yalanlamanın ötesine geçmedi. Özellikle de teknoloji dünyası Haugen’ın Instagram ifadesi sonrası mola vermenin açıklamasını da sıradışı bir tesadüf olarak değerlendirdi. Şu an için söz konusu bu özelliğin 18 yaş altı gençler için devreye gireceğini de hatırlatmakta fayda vardır. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup yakın zaman içerisinde daha detaylı bilgilerin elde edilmesi mümkün olabilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir