Instagram, dünya genelinde en sık kullanılan sosyal medya platformlarının başında yer alıyor. Platform, yeni bir çıkartma sistemini aktif olarak test etmeye başladı. Yakın zamanda kullanıcıların telefonlarındaki fotoğraflardan özel çıkartmalar yaratmalarına olanak sağlanacak. Bahsi geçen altyapıda fotoğraflar içerisindeki nesneler seçilip silinebilecek. Reels ve hikayelerde bu özellik kullanılabilecek.

Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg’den de Haber Geldi

Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, kendi yayın kanalı üzerinden konuya dair açıklamalarda bulundu. Instagram’da yer alan yorumlar kısmı için anketlerin test edilmeye başlandığını söyledi. Özelliğin çok yakın zamanda herkese açılacağının da sinyallerini verdi. Bu özelliğin gelmesiyle yorumlar kısmında anket yapılabilecek.

Böylelikle influencerlar takipçilerinin görüşlerini konforlu şekilde alabilecek. Tabii bununla birlikte etkileşimler de gün geçtikçe artacaktır. Yakın zamanda ülkemiz için de aktif edilecek olan Meta Teknolojileri Dışındaki Hareketler altyapısı, herkesin yüzünü güldürecek gibi görünüyor. Kullanıcılar bundan böyle Instagram’ın web siteleri üzerinden kişisel verilerini toplamasının önüne geçebilecek.

Bildiğiniz gibi şu an birçok kişi veri gizliliğinin tam olarak korunmamasından şikayetçidir. Herhangi bir alışveriş sitesinde incelediğiniz ürün Instagram’da karşınıza mutlaka çıkıyordur. Bu güncelleme sayesinde bahsi geçen sorun artık tarihe karışacak. Mark Zuckerberg henüz net bir tarih vermese de kısa süre içerisinde bu önemli güncelleme ile karşılaşma ihtimalimiz yüksek. İlerleyen günlerde neler olacağını buradan takip edebilirsiniz. Bakalım bu özelliği herkes beğenecek ve sık sık kullanmak isteyecek mi?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir