Uzun zamandır konuşulan iPad için Instagram uygulamasının çıkıp çıkmayacağı kesinleşti ve iPad için yeni bir Instagram tasarımı oluşturulmayacağına karar verildi.

iPad için yeni bir Instagram tasarımı yerine, tablette Instagram deneyimini en iyi şekilde yaşamak adına Instagram web arayüzü değişime uğrayacak. Söz konusu bu yeni arayüz bazı kullanıcılar için açıldı. Meta sözcüsü, Instagram iPad bekleyenleri üzecek bir açıklama da bulundu ve iPad için özel bir uygulama geliştirmek yerine Instagram web arayüzünün daha iyi hale getireceğinden söz etti. Yeni Instagram arayüzü bazı kullanıcılar için aktif hale getirildi. 

Instagram iPad uygulaması gelmeyecek

instagram web arayuzu yeni tasarimla degisiyor

iPad kullanıcıları uzun zamandır Instagram uygulamasına sahip olmayı bekliyor. iPad’lerde Instagram kullanmak mümkün olsa da, iPad’ler için özel bir Instagram uygulaması bulunmuyor. Meta’nın sözcüsü Christine Pai’nin yaptığı açıklamaya göre Instagram iPad uygulaması hiçbir zaman çıkmayacak. Bunun yerine Instagram web tasarımı üzerinde değişiklik yapılacak ve iPad kullanıcıları için daha kullanışlı bir hal alacak. 

Meta sözcüsü Pai konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu; 

“Instagram web deneyimini iyileştirmenin yolları üzerinde sürekli çalışıyoruz. Kısa süre önce Instagram.com’u modernize etmek için gezinmeyi geliştirmek, video deneyimini optimize etmek ve direkt mesajlaşmayı (DM) daha sürükleyici hale getirmek dahil birtakım güncellemeler yaptık.” diyor.

Yeni tasarım bazı kullanıcılar tarafından deneyimlendi 

Yeni Instagram web arayüzü bazı kullanıcılar için aktif hale getirildi ve kullanıcılar gezinme menüsünün sol tarafa taşınması ve DM deneyiminin web kullanıcıları için daha uygun olduğunu belirtti. Ayarlar, kayıtlı gönderiler veya hesap değiştirme gibi seçenekler, artık gizli bir seçenek içerisinde değil, daha fazla menüden kolaylıkla erişilebiliyor olacak. Bunun yanı sıra butonlar sadece simge şeklinde değil, hangi butonun ne işe yaradığı ve hangi menüye yönlendirileceğine dair detaylar açıkça belirtilecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir