Sosyal medya dünyasının lider isimlerinden Instagram, videolarını artık sadece tek bir uygulama içerisinde birleştirirken, otomatik bir şekilde oluşturulan altyazı özelliğini de kullanmaya başladı. Altyazılar tüm videolar için otomatik bir şekilde etkin hale getirilecek. Elbette ki kullanıcılar bunları diledikleri zaman devre dışı bırakabilecekler. 

Google Rus devlet medyası olan RT’yi haber akış hizmetinden çıkardı

Otomatik bir şekilde oluşturulan bu altyazılar, Instagram’daki tüm videolar için kademeli bir şekilde yayına girecek. Altyazıların özellikle de videoları sesi kapalı olarak seyretmeyi tercih eden kullanıcılara yardımcı olacağı düşünülüyor. Aynı zamanda söz konusu bu özelliğin Instagram’ı işitme engeli olan kullanıcılar için daha da erişilebilir hale getiriyor. 

Instagram'da Gönderi Zamanlama Nasıl Yapılır?
Instagram’da Gönderi Zamanlama Nasıl Yapılır?

Şu an için otomatik olarak oluşturulan bu altyazılar, 17 dili destekliyor. Bu diller, Türkçe, İngilizce, İspanyolca, Portekizce, Fransızca, Arapça, Vietnamca, İtalyanca, Almanca, Rusça, Tayca, Tagalogca, Urduca, Malayca, Hintçe, Endonezyaca ve Japonca şeklinde belirtilmiştir. Instagram, ilerleyen zamanlarda kademeli bir şekilde fazla dil ekleyeceğini de belirtmiştir. Kullanıcılar, uygulamadaki gelişmiş ayarlarına giderek “Altyazıları göster” seçeneğini değiştirerek otomatik bir şekilde oluşturulan altyazıları açabilecek ya da kapabilecekler. Bir diğer yandan ise tüm otomatik olarak oluşturulan içeriklerde olduğu gibi bazı dilbilgisi hataları ve zayıf transkriptler olması ihtimalini de değerlendirmek gerekiyor. Instagram, altyazılar özelliğinin arka kısmında yapay zekanın öğrendikçe gelişmeye devam edeceğini dile getirdi. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup yakın zamanda yeni gelişmeler yaşanması da bekleniyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir