Popüler sosyal medya platformu Instagram, Reels videoları için ana ekrana yeni bir buton dahil etmişti. Platform bu özelliğin yanı sıra yeni bir deneyim sunmak daha istiyor. Instagram’ın bu noktada video ön izlemeleri özelliği için hazırlıklara başladığı gözüküyor. Daha büyük bir ekran deneyimi sunmak için çalışmalarını sürdüren şirket, yeni güncellemesi ile beraber geleceği belirtilen bu özelliğin ekran görüntüleri Twitter’da ortaya çıktı. Ortaya çıkan görüntülere göre Instagram tam ekran video ön izleme deneyimi sunmaya hazırlanıyor. Video izle seçeneğinin sunulduğunu söyleyen bu paylaşım ile beraber video oynatıldığında ekranın tamamını kaplıyor. Ekranın alt bölümünde ise beğen, yorum yap ve direkt mesaj gönder ikonları yer alıyor.

Instagram’a video ön izleme özelliği geliyor

2 1603232958

Söz konusu bu özellik birçok kişi tarafından daha çok sürükleyici mod olarak biliniyor. Instagram bu noktada tam ekran deneyimi sunan telefonlardan ilham alarak video ön izleme özelliğini devreye sokacak gibi duruyor. Bu özellik Instagram üzerinden video paylaşarak kişilere ulaşan hesapların daha çok hoşuna gidecek gibi duruyor. Öyle ki bu özellik ile beraber etkileşimlerin artması daha kolay bir hal alacak.

Instagram kullanıcı deneyimini her zaman en üst seviyede tutmak adına çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak TikTok’a rakip olarak Reels platformunu getiren şirket daha ne gibi yenilikler sunacak ilerleyen zamanlarda yenilikler ve güncellemeler olarak bu hamleleri göreceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir