Popüler arama motoru şirketi olan Google’ın bir yöneticisi tarafından önemli bir itiraf yapıldı. Öyle ki yönetici, TikTok ve Instagram platformlarının Google’u tehdit etmeye başladığını ifade etti. Google yöneticisini açıklamasına göre bu iki platformda Arama ve Harita hizmetlerine olan ilgiyi azaltmış durumda. ABD merkezli Google’un üst seviye yöneticilerinden olan Prabhakar Raghavan tarafından iş dergisi olan Fortune tarafından yapılan bir konferansta gündeme yönelik önemli açıklamalar yapıldı. Google’ın şirket bazındaki rakipleri olan Instagram ve TikTok’un artık kendilerini tehdit ettiklerini açıkça ifade ediyor. Kendileri de bu tehditleri savuşturmak için çalışmalar yaptıklarını belirtiyor.

Android için Instagram indir
iOS için Instagram indir

Android için TikTok indir
iOS için TikTok indir

TikTok ve Instagram Google’ı nasıl tehdit ediyor?

46

Yönetici Praghakar Raghavan’a göre daha çok genç internet kullanıcıları sıradan deneyimlerden hoşlanmıyorlar. Bu kapsamda anahtar kelimeler kullanarak arama yapmak yerine gençler tıpkı internet kullanıcılarının yüzde 40’ında olduğu gibi öğle yemeği için bir yer ararken Google veya Google haritaları kullanmıyorlar. Bunun yerine TikTok veya Instagram’a girerek mekanlarda yapılan paylaşımlara yönelik incelemeler yapıp karar veriyorlar. Google ayrıca genç internet kullanıcılarındaki eğilimin şirketi nasıl etkilediğini de açıklıyor.

Bu trend devam ederse, Google arama ve harita hizmetlerinden eskisinden daha az kullanılmaya başlanacak. Bu noktada ise Google’ın asıl gelir kaynağı olan reklam gelirleri de aşağı yönlü bir eğilim gösterecek. Gençleri yakalamak istediklerini belirten yönetici, “Tamamen yeni beklentiler yaratmalıyız. Bu tamamen yeni teknoloji temellerini gerektiriyor…” sözlerini dile getiriyor. Prabhakar Raghavan tarafından gençleri yakalamak için yapılacaklar da belirtiliyor. Bu noktada Google Haritalar tarafına artırılmış gerçeklik gibi yenilikçi teknolojilere yer verileceği ifade ediliyor. Söz konusu bu teknoloji Google Aramalar tarafında da yer alacak ve bir nesneyi otomatik olarak metinlere çevirip arama yapmaya olanak sağlayacak bir yapay zeka teknolojisi üzerinde çalıştıkları da belirtiliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir