Türkiye tarihinde çok az rastladığı bir felaketle karşı karşıya. Yaşanılan depremin etkisi devam ediyor. 10 ilde etkisi büyük şekilde hissedilen deprem sonucunda birçok açıdan mücadele sürüyor. Kurtarılmaya çalışılan hayatlar için büyük çalışmalar sürerken bir yandan da dezenformasyon ve dolandırıcılık durumları ile mücadele yapılıyor.

instagram ve eksi sozluk aciklamada bulundu erisim kisitlamasi bulunmuyor

Bu durum sonucunda günün belirli bir saatinden sonra Twitter ve TikTok sosyal medya uygulamalarına erişim kısıtlaması getirildi. Konu hakkında bilgiye sahip olan kişiler yaşanılan bu kısıtlamanın bazı nedenleri olduğunu belirtti. Bu kararın temelde olumsuz durumlar için mücadele amacıyla alındığını belirttiler.  Bununla beraber verimli şekilde geçtiği düşünülen bir toplantının düzenlendiği de açıklandı. Yavaş yavaş sorunun çözüldüğü düşüncesi hâkimken şimdi de kullanıcılar Instagram ve Ekşi Sözlük platformlarında erişim sorunlarının ortaya çıktığından yakındı.  Ekşi Sözlük ve Instagram kısıtlandı mı sorusu ise kafalarda soru işareti olarak bekliyor.

Ekşi Sözlük ve Instagram uygulamalarında erişim kısıtlaması bulunmadığı belirtildi

Şu anki güncel duruma göre Türkiye Cumhuriyeti kullanıcıları çerçevesinde Instagram ve Ekşi Sözlük uygulamalarında herhangi bir erişim sorunu bulunmuyor. Bu iki sitenin sorunsuz bir şekilde kullanımı gerçekleştiği belirtiliyor. Bu şekilde açıklamalar yapılmasına karşın Ekşi Sözlük ve Instagram sosyal medya uygulamasında belli problemlerin olduğu fark ediliyor.

Kullanıcıların fark ettiği bu durum ile ilgili ise şu şekilde açıklamalar yapılıyor; sorunun teknik bir durum olduğu ve bu teknik aksaklığı düzeltilmek üzere çalışmaların başlandığı söyleniyor. Şu an için pek çok kişi Instagram uygulamasına rahatlıkla erişim sağlayabiliyor. Yaşanan bu kesintinin sadece küçük bir kesimde gerçekleştiği onları etkilediği söyleniyor. Instagramda durum böyleyken Ekşi Sözlük’te ise durum erişim sürecinde oldukça yavaşlık olduğu söz konusu.

Belli başlıklar açılarak farklı kullanıcıların görüş ve önerilerine belirttiği bir nevi iletişim temelli varlığını sürdüren Ekşi Sözlük uygulaması aktif olarak kullanılıyor. Kullanıcılar kimi zaman gündem ile ilgili bilgi ve yorumları almak kimi zamanda bazı konular hakkında konuşmak için platformu tercih edebiliyor. Yaşanılan deprem felaketi ile birlikte birçok kullanıcı Ekşi Sözlük’ten de yorum ve bilgi alabiliyor. Bu nedenle sıklıkla erişimi tercih ediliyor. Erişim sorunu kullanıcıları biraz yorsa da zamanla düzeldiği gözlemleniyor..

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir