Instagram’da çoğu kullanıcı bilmese de taslaklar adı ile özel bir bölüm yer almakta. Paylaşılacak içeriklerin önceden hazırlanmasını ya da yarım kalan paylaşımların daha sonra tamamlanması adına Instagram taslaklar kullanılabilir. Ancak çoğu kişi bu duruma bilmediğinden dolayı Instagram taslaklar nerede, nasıl kullanılır konusunda soru işaretleri bulunuyor.

Instagram taslaklar nerede bulunuyor?

Taslak özelliğinin keşfedilmesi, içerik paylaşımlarını çok daha pratik bir hale getiriyor. Taslaklar özelliği fotoğraf veya video paylaşmak üzerine yapılan içerik hazırlama bölümlerinde paylaşmadan önce içeriğin saklanmasını, istenildiğinde ise kullanılmasını sağlıyor. Acil işi çıkanlar ya da paylaşımı daha sonrasında yeniden düzenleyerek güncellemek isteyenler Instagram taslaklar özelliğini kullanabilir.

Instagram’daki taslaklar yeni içerik paylaşım ekranına ulaşıldığında görüntülenecek taslaklar altında yer almaktadır. Taslaktaki içerikler ile ilgili değişiklik yapmak, silmek ya da taslak olarak bıraktığınız bir içeriği güncelleyerek paylaşmak istediğinizde bu bölümden yardım alabilirsiniz 

Instagram Reels taslakları nerede bulunuyor?

Normal paylaşımların yanı sıra Reels olarak tanımlanan paylaşımlarda da taslak özelliği kullanılabilmekte. Bu tür durumlarda ise kişilerin Reels üzerinden taslaklara erişmesi gerekmekte. Profil sayfası açıldıktan sonra Reels butonuna tıklanması ile birlikte ekranda açılacak sayfada, taslaklar sekmesi kolay bir şekilde görülebilmektedir. Taslaklar sekmesi üzerinden yapacağınız incelemeler ile istediğiniz taslağı yeniden aktif hale getirebilir ve böylece paylaşımı tamamlayabilirsiniz. 

Instagram’da taslak nasıl kaydedilir?

Instagram’da taslak olarak kaydedilecek içeriklerde bazı detaylara dikkat edilmesi gerekmektedir. Etiket, açıklama ya da konumdan herhangi birisinin olmadığı gönderiler taslak olarak kaydedilmemektedir. Bu nedenle paylaşmak istediğiniz bir videoyu ya da fotoğrafı taslaklara atarak saklamanız mümkün değildir Paylaşılacak içeriklere mutlaka bir harf dahi olsa açıklama eklemelisiniz. Taslak ekleme için belirtilen kriterlere dikkat edilmesi, sorunsuz bir şekilde özelliğin kullanılmasını sağlayacaktır.

Instagram’da taslaklar başta olmak üzere son dönemlerde yapılan yenilikler, kullanıcıların daha pratik şekilde içerik paylaşmasını sağlarken önümüzdeki günlerde araçlara yenilerinin de eklenmesi beklenmektedir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir