Dünyanın en çok kullanılan platformlarından olmayı sürdüren Instagram, takip isteklerine neden belirtilmesine izin vermeyi planlıyor.

Alessandro Paluzzi tarafından bulunduğu kadarıyla Instagram kullanıcıları yakında takip isteklerine bir neden girmesi gerekecek. Yani karşı tarafa onu neden takip etmek istediğini ya da kim olduğunu ufak bir not ile bildirmesi gerekecek. Bu bazı durumlar için kullanışlı görünüyor. Bu özellik için Instagram’ın kısa açıklaması ise şöyle : “Takip isteğinize bir neden ekleyiniz. Bu, kişi sizin kim olduğunuzu bilmesine yardımcı olacaktır.”

 Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamaya göre Instagram belirli bir yaşın altındaki genç kullanıcılara, Reels bölümünde veya direkt mesaj kutularında 10 dakikadan fazla bir süre geçirirlerse uygulamayı kapatmalarını ve yatmalarını önermesi bildirimi sunacak. Bu bildirim yerel saate bakarak sadece geç saatlerde yapmayı planlayan platform, gençlere yönelik olan bu bildirimin hesaplarda kapatılmasına da izin vermeyeceği açıklandı.

Instagram Takip İsteğine Neden Belirtme Özelliği Getirecek

Instagram İçin Kötü Haber: Gençler Belirli Saatten Sonra Uygulamayı Kullanamayacak

Bu konuda bir açıklama yapan Instagram platformu, “Gençlerin Instagram’da ki geçirdikleri zamanın anlamlı olduğunu hissederek ayrılmalarını istemekteyiz. Uykunun gençler için çok önemli olduğunu bilmekteyiz.” dedi.

Göz ve psikolojik sağlık açısından güzel görünen bu uygulama, firmanın kişilerin platformu kullanmaya ara vermelerini sağlamak için attığı ilk adım konumunda yer almaması dikkat çekiyor.

Instagram için başka yeni özellikler üzerinde de çalışılmaya devam ediliyor. Örneğin Alessandro Paluzzi tarafından bulunduğu kadarıyla kişiler yakında başkalarının profillerini hikayelerinde paylaşabilme özelliği tanımlanması düşünülüyor. Bu altyapı için yukarıdaki arayüzü hazırlayan şirket, bu sayede başkalarını öne çıkarmak isteyenlere kolay bir yol sunmuş olacak.

Şu an Android tarafından testleri yapılan yeni özelliğin yüksek ihtimalle 2-3 ay içerisinde herkes için aktif olacağı söyleniyor. İnstagram için başka yenilikler de bilinmekte.

Instagram yakında kişilerin hemen aşağıdaki videoda görebileceği şekilde animasyonlu yani hareketli emojiler paylaşmasına imkan tanımasını sağlayaycak. Direkt Mesajlar için geliştirilen bu altyapıda animasyonlu emojiler tek olarak ya da mesaj içinde gönderilebilmesi tanımlanacak.

Instagram Takip İsteğine Neden Belirtme Özelliği Getirecek
Instagram Takip İsteğine Neden Belirtme Özelliği Getirecek

Yine platform için elbette başka çalışmalar da olması söz konusu. Yakında gelecek özelliğin ayrıca sohbet edilen kişiler ile canlı konum paylaşma özelliği de kullanıma sunulması ilgi gören özellikler arsında yer alıyor.

Bu özelliklerinden önce ise “Sen de ekle şablonlar” özelliği tanımlanmıştı. Instagram tarafından Türkiye’de de kullanıma açılan “Sen de ekle şablonlar” özelliği, firma tarafından “Popüler olan bir anı” başlat mottosuyla öne çıkarılmakta.

Kısaca şu açıklamaya yer veriliyor: “Herkesin ekleme yapabilmesi için viral görüntüler. Herhangi bir hikayeyi şablona dönüştür. Fotoğraflar ve daha fazlasını şablona tuttur.” Bu yeni özelliğin hakkında ise ayrıca, “Herkes bu şablona ekleme yapabilir ve eklenen diğer hikayeleri görebilir.” dedi.

Instagram, bu süreçte GIF, fotoğraf ve metin kullanımına izin veriyor. Yine kişilere 2024 yılına girmeden önce “Sen de ekle” altyapısı için bir alternatif daha kullanıcılarına veriyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir