Instagram’da en son görülenler nasıl devre dışı bırakılır? Bu sorunun cevabını merak ediyorsanız Instagram son görülme kapatma yöntemini detaylı bir şekilde anlattık.

Instagram’ı son görülmeyi nasıl kapatırım? Dünya çapında milyonlarca kullanıcının kullandığı görüntü tabanlı sosyal medya hizmetinde son görülme durumunu nasıl kapatacağınızı merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Bu yazıda, sosyal medya uygulamalarındaki özelliklerin nasıl devre dışı bırakılacağını öğreneceksiniz.

En popüler sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, son güncellemesiyle platforma en yeni özelliğini ekledi. Pek çok kişi bu değişikliği beğenmese de şirket kullanıcılara bu özellikten kaçmak için açık kapıda bıraktı. Bizde bu yazımızda bunu açıklayacağız.

WhatsApp gibi kullanıcılara en son verileri sunan Instagram, bu hamlesiyle milyonlarca kullanıcıdan eleştiri aldı. Çünkü bu, gönderilen mesajlara cevap vermemeniz durumunda çeşitli sorunlar yaşayabileceğiniz anlamına gelebilir.

Instagram’ın DM (Doğrudan Mesaj) bölümüne bu özelliği ekleyerek artık kişiler mesajı gönderen kişinin online olup olmadığını veya en son ne zaman online olduğunu görebilecekler. Hatta sizi takip etmeyen kişiler bile bu özellikten faydalanabilir.

Aslında, WhatsApp’ta olduğu gibi veya Facebook’ta da son görülme işlevini devre dışı bırakmak mümkündür. Peki, bunu nasıl yapıyorsun?

Instagram son görülme nasıl devre dışı bırakılır?

  • Akıllı telefonunuzda Instagram’ı açın.
  • Profilinize tıklayın.
  • Üç Satır simgesi olan menü sekmesine tıklayın.
  • Ayarlara erişim.
  • Gizlilik sekmesine tıklayın.
  • Hareket Durumu sekmesine tıklayın.
  • “Etkinlik durumunu göster” panelini devre dışı bırakın.

Görüntü tabanlı sosyal medya platformlarında en son ayarlanan durumu kapatabilirsiniz. Bu işlem için birkaç adımı izlemeniz gerekiyor. Bu adımları izleyerek diğer kişilerin popüler bir sosyal medya platformundaki son durumunuzu görmesini engelleyebilirsiniz.

Instagram nasıl güncellenir?

Yukarıdaki işlemi yapmak için öncelikle akıllı telefonunuzda Instagram adlı sosyal uygulamayı açmanız gerekiyor. Hesap giriş ekranı açılırsa, kullanıcı adınızı ve şifrenizi girerek hesabınıza giriş yapın.

En son görüntülenen durumu kapatmak için hesabınıza giriş yaptıktan sonra aşağıdaki adımları izleyin. Bu bağlamda, ekranın sağ alt köşesindeki profil resmine dokunun. Bu şekilde profil sayfasına erişebileceksiniz.

Profil sayfasının sağ üst köşesindeki üç yatay çizgi butonuna tıklayın. Bunu yaparsanız, bir pencere açılacaktır. Açılan pencereden Ayarlar menüsüne giriniz. “Ayarlar” sayfasındaki “Gizlilik” sekmesine tıklayın. Bu sekmede, hesabınızın gizliliğiyle ilgili daha fazla ayara erişebilirsiniz.

Gizlilik sekmesindeki “Etkinlik Durumu” sekmesine tıklayın. Ardından, “Etkinlik durumunu göster” seçeneğini devre dışı bırakın. Bu, görüntü tabanlı sosyal ağ hesabınızın son durumunu kapatacaktır.

Bu seçenekler cihaza göre güncellemeye bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, en son bilgiler için bu makaleyi kontrol ettiğinizden emin olun.

Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir