Instagram CEO’su Adam Mosseri’nin 6 Aralık haftasında ilk kez Kongre önünde ifade vermesi bekleniyor.

Senatör Richard Blumenthal, D-Conn. kararı verdiği bir demeçte doğruladı. Blumenthal şu açıklamayı yaptı; “Instagram’ın toksik etkileriyle ilgili bomba gibi haberlerin ardından, şirketin neden zehirli içeriği çocukları tavşan deliklerinden karanlık yerlere iten güçlü algoritmalar kullandığını ve platformunu daha güvenli hale getirmek için ne yapacağını doğrudan şirketin liderliğinden duymak istiyoruz.” T

üketicinin korunmasına ilişkin Senato Ticaret alt komitesi başkanı Blumenthal yaptığı açıklamada, “Bay Mosseri’nin Alt Komiteye gönüllü olarak gelmesini takdir ediyorum ve onun, özellikle son derece güçlü algoritmalarında, belirli yasal reformları ve çözümleri destekleyeceğini umuyorum.”

İlk olarak The New York Times tarafından bildirilen haber, eski Facebook çalışanı Frances Haugen’in ana şirket Facebook’tan (son zamanlarda Meta olarak yeniden adlandırıldı) Senato, Menkul Kıymetler ve Borsa’ya binlerce sayfa dahili belge yayınlamasının ardından Instagram’ın artan bir incelemeyle karşı karşıya kalmasından sonra geldi. Komisyon ve çeşitli haber kaynakları.

Belgelerdeki bulgular arasında, Instagram’ın platformunun genç kullanıcıların ruh sağlığını nasıl etkilediğine dair bir araştırma yaptığı ve bu kullanıcı tabanının bir kısmında olumsuz etkiler bulduğu yer aldı.Örneğin, araştırma, genç kız katılımcıların yaklaşık üçte birinin vücutları hakkında kötü hissettiklerinde Instagram’ın kendilerini daha kötü hissettirdiğini söylediğini buldu. Ayrıca intihar düşünceleri bildiren gençler arasında, İngiliz kullanıcıların %13’ünün ve Amerikalı kullanıcıların %6’sının sorunu Instagram’a kadar takip ettiği tespit edildi.

Facebook, Google ve Twitter CEO’larına mahkeme celbi gönderilecek

Şirket o zamandan beri, az sayıda katılımcının tüm kullanıcı tabanına tahmin edilemeyeceğini iddia ederek kendi araştırmasını küçümsedi. Ancak birçok milletvekili, araştırmanın Instagram’ın genç kullanıcılar için platformunun olumsuz etkileriyle mücadele etmek için daha fazlasını yapabileceğini göstermek için hala yeterli olduğunu savunuyor. Milletvekilleri, şirkete çocuklar için özel bir uygulama oluşturma planlarından vazgeçmesi için baskı yaptı. Instagram o zamandan beri çabayı durdurdu. Meta CEO’su Mark Zuckerberg, Cambridge Analytica skandalı sonrasında rekabet, içerik denetimi ve gizlilik gibi konularda Kongre’den önce birkaç kez ifade verdi.

Kongre genellikle ifade vermek için üst düzey yöneticiler ararken, onların yardımcıları, yasa koyucuların öğrenmek istediği konular hakkında daha fazla uygulamalı bilgiye sahip olabilir. Bazı politika gözlemcileri, YouTube CEO’su Susan Wojcicki’nin henüz Kongre önünde ifade vermediğini ve ana şirket Google Sundar Pichai’nin CEO’su birkaç kez göründüğünü belirtti. Meta sözcüsü Dani Lever yaptığı açıklamada, “Adam’ın Instagram’ın attığı önemli adımlar hakkında tanıklık etmesi için bir tarih bulmak için Komite ile çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir