Herkese açık gönderileri yalnızca Instagram DM’lerinizde ve Hikayelerinizde değil, akışınızda paylaşabileceksiniz! İşte detaylar;

Instagram durduruldu hatasının çözümü

Instagram, diğer sosyal ağları taklit eden yeni bir özelliği test ediyor. TechCrunch, Instagram’ın başkalarının içeriğini kendi zaman çizelgenize getirmek için bir “yeniden yayımlama” özelliğini test etmeye başladığını bildirdi. Twitter veya Tumblr ve Facebook tweet’lerinde popüler olan ve TikTok’ta test edilen yeniden yayımlama özelliği, yakında popüler sosyal medya uygulamasına da gelebilir.

TechCrunch, sosyal medya danışmanı Matt Navarra’nın “repost” özelliğini keşfettiğini yazdı. Navarra, Çarşamba günü bir Twitter ileti dizisine bir fotoğraf göndererek bazı detayları paylaştı. Ayrıca Alessandro Paluzzi, Instagram’ın bir süredir bu özellik üzerinde çalıştığını belirtiyor. Mayıs ayında geliştirildiğini söyledi.

Instagram’da repost dönemi

Takipçilerinizin görmesi için başkasının gönderisini yayınlamak Instagram kullanıcıları için yeni bir şey değil. Kullanıcılar, Instagram Hikayeleri veya Direkt Mesajlar aracılığıyla herkese açık mesajları takipçileriyle paylaşabilir. Bununla birlikte, yeni özellik, kullanıcıların bir gönderinin ekran görüntüsünü almasına ve onu yeniden yayınlamak veya başka bir kaynaktan geçmek zorunda kalmadan kendi özet akışlarında paylaşmalarına izin verecek.

Instagram, kendi akışınıza yeniden göndermenin yanı sıra, platformlarındaki paylaşım seçeneklerini de değiştiriyor. TikTok’un yaklaşımına benzer şekilde platformun, doğrudan DM ile paylaşmadan önce Snapchat, Messenger veya WhatsApp ile paylaşma seçenekleri getireceği bildirildi.

AI destekli tam ekran resim ve video kaydını andıran özellik için şirketin çabalamaktan vazgeçmeyeceği de gelen söylentiler arasında. Ancak bu özelliğin gizlilik problemleriyle gelmemesi için Instagram’ın repost özelliğine izin veren bir seçeneği de kullanıcılara sunması gerekiyor. Zira gönderisini hiç tanımadığı bir insanın profilinde görmek kimsenin hoşuna gitmez… Bu konuda herhangi bir açıklama yapmayan şirketin özelliği ne zaman kullanıma sunacağı da bilinmiyor.

Meta’dan bir sözcü Seine Kim, bir e-posta açıklamasında The Verge’e verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı;

“Hikayelerde nasıl yeniden paylaşabileceğinizi – böylece insanlar kendileriyle rezonansa girenleri paylaşabilirler ve böylece orijinal içerik oluşturucular çalışmaları için kredilendirilir. Bunu yakında az sayıda insanla test etmeyi planlıyoruz”

Peki siz Instagram’ın bu özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bu özellik bir dizi güvenlik sorununu da beraberinde getirir mi?

iOS için Instagram indir

Android için Instagram indir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir