Instagram, Reels videolarını indirme imkanını dünya genelinde tüm kullanıcılara açtı. Bu özellik daha önce belirli ülkelerde kullanıma sunulmuştu ancak dün gece yapılan duyuru ile küresel düzeyde herkese sunulmaya başlandı. Ancak, bu imkan sadece açık profillere sahip olan kullanıcıları kapsamaktadır. Kullanıcılar, istedikleri takdirde Reels videolarının indirilmesini devre dışı bırakabilirler (ancak üçüncü parti servislerden indirme devam edebilir) ve indirilen Reels videoları, içerik üreticisinin Instagram adını içeren bir filigran içerir.

Instagram'ın yeni özelliği keşfedildi

Instagram’ın yeni özelliği keşfedildi

Instagram’da önceki bir güncellemeyle dikkat çeken özelliklerden biri de Alessandro Paluzzi tarafından keşfedilen “My Week” adlı yeni bir özellik. Bu özellik, son 7 gün içinde paylaşılan hikayeleri bir araya getirerek kullanıcılara sunuyor. Kullanıcılar, bu seçkiden istedikleri hikayeyi kaldırabilir veya sadece “My Week” bölümüne özel bir hikaye ekleyebilirler. Bu özelliğin ne zaman genel olarak kullanıma sunulacağı henüz belirsiz, ancak profil sayfalarında görüntüleneceği ve isteğe bağlı olarak kullanılabileceği anlaşılmakta.

Geçtiğimiz günlerde Instagram, uzun bir süre sonra yeni fotoğraf filtreleri ekledi. Toplamda 25’ten fazla yeni filtre sunan şirket, bu güncelleme ile kullanıcıları memnun etti. Ayrıca, kullanım kolaylığı için arayüzde bazı sadeleştirmeler yapılırken, şirket 10 yeni İngilizce dilinde metinden-sese aktarım seçeneği getirdi, altı yeni metin fontu sundu ve yapay zeka desteğiyle fotoğraf ve videolardan çıkartma oluşturma özelliğini test etmeye başladı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir