Popüler olan sosyal medya platformlarından biri olan Instagram uygulama içerisinde yeni güncellemeler yapmaya devam ediyor. Instagram Reels videolarında yeni bir güncelleme geliyor. Reels videolarının kısalığından şikâyet eden kullanıcıları sonunda uzun videolar yükleyebilecekler. Instagram’da Reels videolarında daha öncesinde de süresini uzatmasına rağmen daha uzun bir versiyonla geliyor ve kullanıcılar yakın zaman içinde alabildiğine uzun videolar yükleyebilecekler. Bu özellik için meta şirket içerisinde testlere ve hazırlıklara başlamış durumda. 

Video paylaşım platformları arasında kıyasıya rekabet son sürat devam ediyor. Uygulamalar bu alanda kendini geliştirmeye ve kullanıcılarına kulak vermiyor YouTube bir süre önce Instagram’da olduğu gibi Shorts adında kısa video kesitlerinin yayınlandığı paylaşım platformunu devreye sokmuş, TikTok cephesinde ise paylaşılan videoların uzunluklarını daha fazla arttırarak karşılık vermişti. Instagram Reels de bu ataklara karşı bir hamleyle geliyor.

Instagram reels reklam

Artık Instagram Reels videoları 10 dakikaya kadar uzatılacak

Video paylaşımlarında aralarındaki rekabet hızla devam ederken Instagram, TikTok ve YouTube Shorts rekabeti güçlendirmek için Reels kısa video platformunda 3 dakikaya kadar videolar ile sınırlı olan süreyi uzatıyor. Sızdırılmış olan bilgilere göre Reels videoları için süre sınırı 10 dakikaya çıkartılıyor.

Dikey olarak izlenen videolar için süre sınırının artırılması, özellikle kısa eğitimler, skeçler veya yemek tarifleri gibi içeriklerde daha fazla kullanışlı hale gelebilir. Ancak bu değişiklik, genel eğilim olarak YouTube benzeri daha uzun videolara doğru yönelebileceğini gösteriyor gibi görünüyor.

Meta’nın da doğrulamış olduğu güncelleme şirket içerisinde test aşamalarından geçiyor. Muhtemelen bu yıl içerisinde Instagram Reels yeni özelliği kullanıcılara sunmaya başlayacak.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir