Instagram, kullanıcıların içerik oluşturma deneyimini daha da zenginleştirmek için Instagram Reels şablonlarında yeni bir dizi yenilik duyurdu. Bu şablonlar, kullanıcıların başka birisinin Reels videosunu alıp kendi videolarını oluşturmalarını sağlayarak içerik havuzunu hem çeşitlendiriyor hem de genişletiyor.

Kullanıcılar artık önceden ayarlanmış şablonları kullanarak kendi fotoğraf ve videolarını söz konusu formata yerleştirebiliyor. Örneğin, bir şarkının üstüne beş adet 0,7 saniyelik klip yerleştirerek minimum düzenleme süresiyle viral trendlere dahil olmak mümkün hale geliyor. Bu şekilde, içeriklerin farklılaşması ve çeşitliliğinin artması teşvik ediliyor.

Instagram Reels şablonları, içerik oluşturucuların yaratıcılığını daha fazla ortaya çıkarmalarını sağlayarak platformdaki etkileşimi ve etkileşimli içeriği artırmayı amaçlıyor. Instagram’ın bu güncellemeleri, içerik üreticilerin ve kullanıcıların platformda daha kolay, hızlı ve eğlenceli içerikler oluşturmasına olanak sağlıyor. Yenilikler, Instagram deneyimini daha da geliştirmeye yönelik önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

instagram magaza sekmesini kaldiriyor

Instagram Reels şablonlar konusunda tek platform değil 

Yeni şablon tarayıcısı sayesinde, Instagram’ın şablon önerilerini gösteriyor. Buranın içerisinde diğer kullanıcıların çoğunlukla tercih etmiş olduğu popüler şablonlar da yer alıyor. Daha sonra da kullanımı sağlanması amacıyla kaydedilmiş olan şablonları da bu tarayıcıda bulmak mümkün olacak.

Instagram Reels gibi pek çok sosyal medya platformu, kullanıcılara şablonlarla video hazırlama imkanı sunuyor. TikTok, Snapchat, YouTube Shorts ve Triller gibi platformlar da aynı şekilde kullanıcıların içerik oluşturma sürecini kolaylaştıran şablonları kullanıyor. Şablonlar, daha hızlı ve etkileyici içerikler oluşturmayı sağlıyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir