Son zamanların en popüler sosyal medya uygulamalarından birisi de Instagram’dır. 2010 yılından beri hayatımızda olan Instagram’ın gün geçtikçe kullanıcı sayıları artıyor insanlar Instagram’da daha görünür olmak ve daha fazla insanın önüne çıkmak için adeta birbiri ile yarışıyor. Gün geçtikçe yeni güncellemelerle karşımıza çıkan Instagram’da son zamanlarda Reels videoları oldukça popüler. Reels, ses ve görüntüleri ile ilgi çeken kısa süreli videolardır. Reels, marka bilinirliğini artırmak ve hesabınızı büyütmek için çok iyi aracılardır. Instagram Reels reklamları vererek, daha fazla kişinin önüne çıkarak, hesabınızı büyütebilirsiniz. Biz de bu yazımızda Instagram’da Reels reklamları nasıl verilir beraber inceleyeceğiz.

instagram reels reklamlari nasil olusturulur
  • ·        Instagram Reels reklamları Facebook Reklam Yöneticisi’nden verilir. Öncelikle Facebook Reklam Yöneticisine gittikten sonra üst menüde bir oluştur yani + ikonu bulunuyor bu ikona tıklıyoruz.
  •       Daha sonra karşınıza Bilinirlik, trafik, etkileşim olarak üç seçenek çıkacak. Reklam verme amacınıza göre seçeneklerden birisini seçmeniz ve bilgileri doldurmanız gerekiyor.
  •   Reklam alanları seçeneğine geldiğimizde otomatik reklam alanları veya manuel reklam alanları seçeneklerinden birini seçmemiz gerekiyor. Eğer manuel reklam alanları seçeneğini seçersek Akış, Hikayeler, Keşfet, Reels veya Mağaza gibi alanları eklemeye özen göstermelisiniz.
  • Reklam kreatifi bölümüne geldiğimizde Instagram Reels videosunun URL’sini yapıştırınız.eğer reklam hedeflerinizde bilinirliği seçtiyseniz “Bir Yönlendirme Adresi Ekle” seçeneğini seçmeniz gerekiyor.
  • Instagram Reels videonuzun site linkini bulmak için bilgisayarınızdan Instagram adresine girip Reels kısmına gelmeniz gerekiyor daha sonrasında reklam vermek istediğiniz Reels gönderisinin linkini kopyalayabilirsiniz.
  •       Son olarak “Eylem Çağrısı” seçip reklamınızı tamamlayabilirsiniz.
instagram reels reklamlari nasil olusturulur

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir