Popüler sosyal medya platformu Instagram, Reels için güncelleme ile indirme özelliği getirdi.

Artık ABD’deki Instagram kullanıcıları başkaları tarafından paylaşılan Reels’leri direkt olarak uygulama içerisinden indirmesine imkan sağlıyor. İlerleyen zamanlarda herkes için aktif edilecek bu yeni özellik, uzun zamandır kullanıcılar tarafından bekleniyor ve uzun zamandır TikTok uygulamasında mevcuttu. Uygulama indirilen Reels’lere kimin tarafından hazırlandığını belirten bir logo ekliyor.

Uygulama içinde indirme seçeneği “paylaş” menüsünün altında yer alıyor. Instagram’ın başkanı Adam Mosseri, yaptığı açıklamada sadece herkese açık hesapların paylaştığı Reels’lerin indirilebileceğini söyledi. Ayrıca kullanıcılar Reels kaydetme özelliğinin kapatılabileceğini belirtti. Ancak bunun çok bir değeri bulunmuyor çünkü başka kullanıcılar üçüncü taraf uygulamalar üzerinden indirebiliyor.

Instagram yapay zeka sohbet botu üzerinde çalışıyor

Instagram, bundan önce ilgi çeken bir yapay zeka özelliğiyle gündemde yerini almıştı. Şirket yorumlar kısmına yeni bir seçenek eklemeyi düşünüyor, bu seçenek üzerinden yapay zeka sizin yerinize yorum yapabilecek. Normalde paylaşımlara yorum yapmaya üşenen ya da yorumlar ile zaman kaybetmek istemeyen kişiler, bu otomatik sistem sayesinde daha fazla etkileşimde bulunabilir. Alessandro

Paluzzi’den alınan bilgilere göre Instagram, “AI Agent” adı verilen bir sohbet botu üzerinde çalışıyor. İddialara göre bu bot sorulara cevap verebilecek, kişilere tavsiyelerde bulunabilecek ve istenilen her sohbete “@” üzerinden bahsetme ile çağırabilecek.

Bot 30 farklı kişiliğe sahip olacak ve kullanıcı kişiliği değiştirebilecek. Alessandro Paluzzi’nin söylediği beta sürümler içerisinde bulunan özelliklerin Instagram’a gelmesi bazen uzun zaman alıyor.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir