Instagram Notlar, Aralık 2022’de gerçekleşmiş olan lansmanının ardından ilk güncellemesini aldı. Meta CEO’su Mark Zuckerberg’in Instagram Yayın Kanalı aracılığıyla paylaşmış olduğu bir gönderiye göre, yeni güncellemeyle artık Notlar bölümüne müzik ve çeviri desteği geldi.

Kullanıcılar artık notlar bölümünde diğer takipçileri ile 30 saniyelik şarkı kesitleri paylaşma ve yabancı dilde yazılan metinler için çeviri desteği sunuyor. Daha önceki zamanlarda ise Notlar, kullanıcıların sadece metin ve emoji ile paylaşımlarda bulunmasına ve arkadaşlarıyla etkileşime girmesine izin verme seçeneklerine sahipti. Kullanıcılar yeni Music Notes (Müzik Notları) ile Notlar’da bir şarkının 30 saniyelik kesitini paylaşarak duygularını takipçileri ile paylaşırken daha iyi ifade edebilecek veya son zamanlarda dinledikleri favori şarkılarını notlar kısmında paylaşabilecek. Şirket, şarkıların Instagram’ın müzik lisansına sahip olduğu tüm ülkelerde destekleyeceğini ifade ediyor.

Instagram hikayeler

Notlar bölümü artık çevirileri de destekliyor

Müzik desteğinin yanında ayrı olarak da gelen güncellemeyle diğer yeni özellik ise Notes Translations (Not Çevirileri). Bu özellik ile  kullanıcıların farklı bir dildeki paylaşımda bulundukları notun altında bulunan “Çeviriyi gör” bağlantısına dokunarak notu kendi dillerine çevirmelerine imkan tanıyor. Instagram, gönderi açıklamalarında, yorumlar bölümünde ve Reels gibi uygulamasının diğer alanlarındaki çevirileri zaten daha öncesinde destekliyor, bu sebeple bu, aynı işlevi Instagram Notlar için de kullanılabilir hale geliyor.

Instagram metin tabanlı yeni uygulamasıyla Twitter'a rakip oluyor

İnstagram metin tabanlı uygulama çalışmasında 

Instagram’ın Twitter’a rakip olarak metin tabanlı bir uygulama geliştirme sürecindeydi. Yakın zaman içerisinde Instagram’ın Twitter benzeri ve adının “Threads” olabileceği söylenen uygulamasının görüntüleri sızdırılmıştı. The Verge’e göre Notlar, Instagram’ın Twitter gibi platformlarla rekabet içerisinde olabileceği metin tabanlı ürünlere yatırım yaparak benimsediği yeni yaklaşımın yalnızca küçük bir parçası olarak görülüyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir