Geçtiğimiz aylarda kullanıma ülkemizde sunulmaya başlanan Instagram’ın 24 saat içinde silinen günlük 60 karakterli metin paylaşma özelliği artık tüm dünyada resmen sunuldu. 

Instagram notlar
Instagram Notlar

Instagram CEO’su Adam Mosseri dün Twitter’dan yaptığı videolu açıklamada, durum notu özelliğini bu hafta içinde İngiltere, Avrupa birliği ülkeleri ve Japonya’da kullanıma açıldığı duyuruldu. Aslında ülkemizde hali hazırda kasımdan beri hizmet veren Instagram durum notlar özelliği için Türkiye denenen ilk ülkeler arasında idi. Daha sonrasında aralık ayında resmi olarak ülkemize sunulmuştu. Ancak muhtemelen ülkemizde bir süredir faaliyette olan bu hizmet kimsenin gözünden kaçmamıştır.  

Özellikle gençlerin ilgisinin bir hayli yüksek olduğu bu Instagram hizmeti, Instagram içerik üreticilerinin etki alanlarına nasıl yansıyacağı maalesef henüz belli değil. Bu alanda doğabilecek yeni bir influencer alanı oluşması ihtimaller dahilinde tabi burada Instagram’ın bu özelliği nasıl yapılandıracağı ve kullanıcıların yeni özelliği nasıl değerlendireceğine bağlı ancak şu an ki evrede Instagram için yeni özellik yeterince başarım sağlamış durumda. ayrıca her ne kadar 60 karakter ile sınırlı olsada  metin paylaşım özelliği ile instagramın twitter kullanıcı kitlesini hedeflediği düşünülüyor..

Instagram Notlar nasıl kullanılır?

Eğer sizde Instagram notlarını kullanmak isterseniz mesajlar kısmında üst bölümde profil fotoğrafınıza tıklayarak not ekleyebilir ve profilinizin sağ tarafına doğru arkadaşlarınızın durum notlarını görüntüleyebilirsiniz. Durum notları yakın arkadaşlara ekleyebilir ya da genel bütün arkadaşlarınız açık bir şekilde paylaşabilirsiniz. Arkadaşlarınız not durumlarınıza normal hikayelerdeki gibi yanıt verebilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir