Instagram, sosyal medyada ücretsiz fotoğraf ve video paylaşımı yapmak için 2010 yılında Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından kurulmuştur. CEO’su Mark Elliot Zuckerberg olan Facebook yeni ismiyle Meta 2012 yılında Instagram’ı 1 milyar dolara satın almıştı.

artifact2

Uygulamanın el değiştirmesinden sonra Instagram kurucuları bir süre Facebook bünyesinde çalıştıktan sonra 2018 yılında Facebook ile yollarını ayırmışlardı. Systrom ve Krieger ikilisi yıllar sonra yeni bir uygulama ile tekrar gündeme geldi. Bugün itibarıyla uygulama marketlerine giriş yapan yeni uygulamaları Artifact ile direkt olarak haber okumaya odaklanıyor.

Kurucularının açıklamalarına göre Artifact; Yapay zeka teknolojisini temel alan kişiselleştirilmiş bir haber akışı. Bir haber akış uygulaması olarak karşımıza çıkan Artifact bazı kişiler tarafından TikTok’un metin versiyonu olarak tanımlanıyor. Yayınlanan bir haberde ise ikilinin yeni uygulaması Artifact için Google Reader’ın yenilenmiş bir versiyonu ya da metin içerikleri için TikTok olarak tanımlanabilir şeklinde açıklama bulunmakta. 

Makalelerin, bilgilerin ve yapay zekânın bir araya geldiği bir platform olarak tasarlanan Artifact, kullanıcılarına blog sayfalarından büyük yayıncıların paylaştıkları içeriklere, pek çok alanda yer alan makaleleri gösterecek. Kullanılan yapay zeka ile kullanıcıların sevdikleri alanlar öğrenilip uygulama akışında ona göre önerilerde bulunuyor. Uygulamanın şu anda erken erişim aşamasında olsa da hem Android hem de iOS sürümüne sahip. Ayrıca uygulamada şu anda bulunmayan arkadaş ekleme ve mesaj atma özellikleri yapılacak güncellemeler ile ekleneceği  düşünülüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir