Instagram platformu kullanıcılarına finstalara (yalnızca yakın arkadaşların görebildiği fotoğrafların paylaşıldığı “sahte Instagram” için kullanılan bir tanım) alternatif sunmayı amaçlayan başka bir özelliği daha test etmeye başladı.

Buna “diğer taraf” adını verecek. İnsanların yalnızca belirlenmiş arkadaşlarının görebileceği ikincil bir fotoğraf ızgarası oluşturmasına olanak tanıyor olacak.

Bu sizlere biraz tanıdık geldiyse bunun nedeni muhtemelen Instagram’ın, kullanıcıların daha sınırlı bir hedef kitleye yönelik gönderiler oluşturmasını zaten oldukça kolaylaştırmış olmasından kaynaklanıyor. Instagram uygulamasının kasım ayından itibaren kullanıcılara gönderilerini “yakın arkadaşlarıyla” paylaşma olanağını ekledi. (Yakın arkadaşlar için hikayeler ise 2018 yılından bu yana bir şey). Yakın zamanda ise hikayeler için hedef kitle listelerini test etti. Böylece kullanıcılar küçük grup paylaşımı için birden fazla liste oluşturabiliyor. Uygulama da elbette gerçek bir finsta oluşturmayı da oldukça kolaylaştırıyor durumda.

Instagram platformu kullanıcılarına finstalara (yalnızca yakın arkadaşların görebildiği fotoğrafların paylaşıldığı “sahte Instagram” için kullanılan bir tanım) alternatif sunmayı amaçlayan başka bir özelliği daha test etmeye başladı.

Flipside özelliği, biraz kafa karıştırıcı bir durumda, aslında aynı şeyi yapmanın başka bir yolunu  kullanıcılarına sunuyor. Kullanıcılar, “diğer tarafa” eklemek için “yakın arkadaşlardan” farklı, ayrı bir arkadaş listesi oluşturabilecek konumda olacak. Daha sonra kendi profillerinden erişilebildikleri ancak yalnızca yukarıda belirtilen arkadaş listelerinin görebildiği “diğer tarafa” paylaşım yapmayı tercih edebilirler.

 

Instagram Kuralları Yeniden Konumlandıracak Bir Özellikle Geliyor

Instagram eklentisi Threads uygulamasında paylaşılan ekran görüntülerine göre kişiler, birisinin tablosunda bir anahtar simgesi gördüklerinde, o kişinin diğer yüzüne erişimleri olup olmadığını anlayabilecekler.

Finstalar Meta’nın Instagram’da daha özel ve kişisel alanlar yaratma konusundaki son zamanlarda takıntısı muhtemelen sadece kolaylık sağlamaktan daha fazlası ile ilgili olabilir. Adam Mosseri(Instagram’ın başkanı), son birkaç yılda Instagram kullanıcılarının özellikle akışlarında eskisi kadar paylaşım yapmadığını çok kez belirtti. Reklamlara (çoğunlukla kullanıcıların akışlarında) dayanan bir uygulama için bu pek de ideal bir durum olmadığını belirtti. Ayrıca bunun nedeni Instagram’ın insanların paylaşımda bulunmaya ve akışlarında gezinmeye daha fazla zaman ayırmasını sağlamak için yeni yollar araması o kadar da şaşırtıcı değil şeklinde ifadeler kullandı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir