TikTok ile rekabeti artırmak isteyen Mark Zuckerberg, Instagram Reels özelliği için para kazanma imkanı sunacak. 

Sosyal medya platformundaki kısa videoların popülerliği her geçen gün daha da artmaktadır. Bu akım üzerine kurulan  platformlardan biri olarak gösterilen TikTok, başarısıyla rakiplerine de örnek olmayı başardı. Söz konusu bu rakiplerinden biri olan Instagram, aradan kısa bir süre  geçmesinin ardından Reels özelliğini kullanılma sundu. Ancak elde edilen bilgilere göre şirketin Reels videolar için önemli planları vardır. Daha fazla kullanıcıya sahip olmak için Instagram, içerik üreticilere para ödemeye hazırlanıyor. 

Reels içerik üreticilerine ne kadar ücret ödeme yapacak?

10 11

TechCrunch ve Business Insider‘ın raporlarına göre Instagram, Reels videoları içerik üreticilerine yüksek rakamlarda ödemeler yapabilir. Temmuz ayı içerisinde Reels videoları ile ilgili olarak bonus programını duyurdu. Şirket 2022 yılına kadar içerik üreticilerine yapacak olan ödemelerin 1 milyar doları bulacağını dile getirdi. Elde edilen raporlar, Reels videoları için yapılacak olan ödemeler ile ilgili olarak daha spesifik bir tahmine ulaşmak konusunda yardımcı olacak. TechCrunch raporunda işaret ettiği Reddit gönderisinde paylaşılan ekran görüntüsü, Reels videosunun yaklaşık olarak 58 milyon kişi tarafından izlenmesine karşılık 35.000 dolar verileceğine işaret ediyor. Bu miktar, Business Insider‘ın raporundaki 280.000 takipçisi olan Sam ve Cori Werrell‘a yapılan teklif ile doğru orantılıdır. 

11 10

Daha az takipçi ve izlenme sayısına sahip olan içerik üreticileri için ise daha az miktarda ödemeler yapılacak. Yaklaşık olarak 52.000 takipçili Maddy Corbin, kendisine 1.000 dolara kadar teklif gönderildiğini  dile getirdi. Bazı diğer içerik üreticilerin vermiş olduğu rapora göre ise 800 ya da 600 dolar civarında teklifler bulunuyor. Teklif edilen ödeme miktarında değişiklikler olabilir. Örnek vermek gerekirse 24.000 takipçili bir içerik oluşturucunun yaklaşık 9 milyon izlenmesine 8.500 dolar teklik edilirken, 15.000 takipçili farklı bir içerik oluşturucuya da aynı teklif yapıldı. Bu da, daha fazla takipçi ve görünme sunan Corbin’e yapılan teklifin oldukça üzerindedir. Bu sonuçlar doğrultusunda ise şirket, şu an için izlenme/ödeme denkleminde kesin bir sistem oturtmamış gibi görünüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir