Instagram, çok uzun zamandır devam eden düşüncesinden vazgeçti. Artık kullanıcıların profillerine birden daha fazla web sayfası bağlantısı eklemesine izin veriyor. Meta şirketinin CEO’su Marc Zuckerberg konuya dair açıklamasını platformdaki hesabından yayınladı.

CEO Zuckerberg’in yaptığı açıklamada : “Artık Instagram biyografinizde bir tane değil 5 tane web sayfasının bağlantısını kullanabileceksiniz. Bu yeni özellik bizden en çok istenilen şeylerden bir tanesiydi.” ifadelerine yer verdi.

Kullanıcılar, profil kısmında bulunan “Profil Düzenle” yazısına tıklayarak biyografilerine web bağlantısı ekleyebiliyor. Instagram, kullanıcılarını daha fazla internet bağlantısını profillerine ekleme konusunda teşvik etmekten geri kalmıyor.


Meta’nın tasarladığı arayüz bağlantıları şık olmayan, ancak işlevsel bir şekilde gösteriyor

instagrama link ekleme

Meta’nın tasarladığı arayüz bağlantıları çok estetik olmayan, fakat işlevsel bir şekilde gösteriyor. Bio’ya birden daha fazla web bağlantısı eklenmesi durumda ilk sırada bulunan bağlantı gösteriliyor. Ayrıca kullanıcının profilinde başka kaç tane bağlantı olduğu da açık şekilde gösteriliyor.

Profili ziyaret edenler  “web sayfası ve 1 diğer” şeklinde bir yazı ile karşılaşıyor. Bu bilginin üzerine dokunulduğunda, “Bağlantılar” isimli bir pencere açılıyor ve profile eklenen diğer web bağlantılarına erişim mümkün oluyor.

Bu yeni özellik ve işlevsel arayüz bağlantıları sayesinde kullanıcılar farklı sosyal mecralardaki profillerinin tanıtımını Instagram üzerinden kolay bir şekilde yapabilecek.

Kullanıcıların önceden alternatif çözümlere başvurması gerekiyordu

Şimdiye kadar Instagram kullanıcıları alternatif çözümlere başvurmak zorunda kalıyorlardı. Kullanıcılar profillerine birden fazla web sayfası bağlantısı ekleyebilmek için Linktree gibi araçlar kullanmaya yönelmiş durumdalardı. Meta’nın, Instagram için yaptığı son güncelleme ile artık kullanıcıların başka yöntemlere başvurmasına gerek kalmadı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir