Instagram, kullanıcıların uygulamada çıkmaya teşvik eden Mola Ver özelliğini sınırlı bir şekilde test grubunda test etmeye başladı. 

Instagram CEO’su Adam Mosseri, sosyal medya platformunda ‘Mola Ver’ özelliğini test etmeye başladıklarını dile getirdi. İsminden ve tahmin edileceği üzere söz konusu bu özellik Instagram kullanıcılarını uygulamadan kısa bir süre de olsa uzaklaştırmayı hedefliyor. Mosseri, mola verme sisteminin beta sürecine girdiğini dile getirdi.  4 Ekim’de Facebook, WhatsApp ve Instagram platformlarında yaşanan söz konusu bu erişim sorunu sebebiyle çeşitli eleştiriler ile karşı karşıya gelen Meta, eski çalışanı Frances Haugen’in kamuoyuyla paylaşmış olduğu iddialar da ortaya çıkınca güven kaybı durumu yaşandı. Haugen, şirketin gençlerin üzerinde ruh sağlığını etkileyecek olan paylaşımlara karşı ciddi politikalar belirlemediklerini dile getirdi. 

Instagram, mola ver özelliğini koruma amaçlı tercih ediyor

Meta’nın Küresel İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nick Clegg geçtiğimiz günler içerisinde bir açıklamada bulundu. Gençleri yoğun bir şekilde faydalı olmayan içeriklere maruz kaldığı dile getiriliyor. “Mola Ver” uyarısı ile gençleri Instagram’daki bu tarz içeriklerden uzak tutmaya çalıştıklarını dile getiren Clegg, şirketin bundan sonra daha şeffaf bir şekilde hareket edileceğini dile getirdi. 

34

Instagram CEO’su Adam Mosseri, bugün Twitter hesabı üzerinden konu ile ilgili olan bir video paylaştı. ‘Mola Ver’ uyarısının çalışma mantığından da söz eden mosseri, özelliği bugünden sonra belirli Instagram kullanıcılarının erişimine sunduğunu dile getirdi. Aralık ayında da dünya genelinde kullanıma açıklacağını dile getiren Adam Mosseri şöyle konuştu:

“Bu hafta Instagram’da, şahsen beni çok heyecanlandıran bir şey test etmeye başladık. Buna “Mola Ver” diyoruz, ve tam olarak aklınızdan geçen şeyi yapıyor. Kullanmayı tercih ederseniz, uygulamada belirli bir süre (10, 20, 30 dakika) geçirdikten sonra Instagram’a ara vermenizi teşvik edecektir. Bu konuda üçüncü taraf uzmanlarla çalıştık ve mola vermeyi nasıl planlayacağımız konusunda da tavsiyeler aldık. Ve eğer test kapsamındaysanız, bunu önümüzdeki günlerde göreceksiniz.”

İngilizce dilinde “Take a Break” olarak adlandırılan “Mola Ver” uyarısı, kısa bir süreliğine kullanıcıları platformdan çıkmaya teşvik edecek. Belirlenen süre içerisinde ‘Biraz derin nefes alın’, ‘Düşüncelerinizi yazın’, ‘En sevdiğiniz şarkıyı dinleyin’, ‘Yapılacaklar listenizdeki bir şeyi yapın’ gibi öneriler de bulunulacak. Elbette ki Instagram mola verme özelliği kullanıcılar için zorunlu tutulmayacak. Şirket kullanıcılara 10 dakika, 20 dakika ve 30 dakika süre aralıklarında seçim imkanı tanımakla beraber “Kapalı” tutma imkanı da sağlayacak. Bugünden itibaren sınırlı bir şekilde test grubuna açılan özellik ilerleyen günler içerisinde daha da genişletilecek. Adam Mosseri’nin açıklamasına göre, Aralık ayında herkese sunulacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir