Instagram Klavuz özelliği, katalog benzeri içerik koleksiyonlarını düzenlemek için imkan tanıyor. Bu özelliğin detayları hakkında bilgi almak için yazımızdan faydalanabilirsiniz. Instagram yıl içerisinde birbirinden farklı özelliğe imza attı. Bunlardan biri de Instagram Klavuz özelliğidir. 

Instagram Kılavuzları nelerdir?

Instagram Kılavuzu özelliği, ” Instagram platformundaki favori içerik oluşturuculardan, tanınmış kişilerden, kuruluşlardan ve yayıncılar tarafından gelen önerileri, ipuçlarını ve diğer içeriklerine daha kolay keşfetmenin bir yolu” olarak tanımlanıyor. Instagram kılavuzları ilk olarak 2020 yılının ortalarında kullanıcıların karşısına çıktı ve kapsam olarak ise sağlık ve zindelik endüstrisi ile sınırlıydı. Ardından 2020’nin Kasım ayının ilk haftasında bu yeni özellik tüm kullanıcılara kılavuzlar olarak sunuldu. Instagram kılavuzlar özelliği, herhangi bir konu veya ürün etrafında kaynaklar oluşturmanın bir yolu olarak değerlendirildi. 

Örneğin; bir beslenme uzmanı “Kısa Sürede Hazırlanacak Sağlıklı Tarifler” için bir kılavuz veya içeriklerinde yer alan diğer çeşitli konular için bir kılavuz oluşturabilir. Rehberlik etmekten keyif alanlara hitap eden, kaçırılmaması gereken paylaşımları öne çıkarabilecek bu özellik ile yapılacak onlarca çalışma vardır. Esasında, Instagram kılavuzları, tek bir kaynak üzerinde toplanan bireysel albümler veya içerik gruplarından bir araya geliyor. Söz konusu bu özellikler, eğitim içeriği, ürün bilgileri, ekip öngörüleri, sahne arkası görünümleri ve buna benzer daha birçok içeriği kategorilere gruplamaya imkan tanır. Bu da hedef kitlenin tüm içerikleri kaydırmak yerine hızla bulmak istediklerini bulmalarına izin verir.

17 1607600488

Instagram Kılavuz özelliği nasıl kullanılır

İster bir B2C, ister B2B markası ya da küçük bir işletme ya da standart bir profilde kullanıcı olun, hedef kitlenize en iyi hizmet eden içeriği bir araya toplamak için Instagram kılavuzlarını kullanmanın birçok yaratıcı yolu vardır. Kılavuz veya rehber oluşturmak adına aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. 

Kılavuzunuzu Oluşturun 

Profil ekranınıza “+” işaretine dokunduğunuzda en alt kısımdan “Kılavuz” seçeneğine ulaşabilirsiniz. 

+ işaretine dokunduktan sonra bir rehber ekleme seçeneği bulunmuyorsa, halihazırda bir rehber ayarlamış herhangi bir profile giderek kılavuzlardan birini açarak açın. Kılavuzun alt kısmına gidin ve orada listelenen kendi rehberinizi oluşturma bölümünden faydalanın. 

Instagram Kılavuzuna İçerik Ekleme

Ardından, oluşturmak istediğiniz Instagram rehberi türünü seçin ve içeriğinizi seçin. Kılavuzlar için üç seçenekten birini seçebilirsiniz: Yerler, Ürünler veya Gönderiler.

Kılavuzların Instagram Hikayeleri değildir. Sadece beslenme gönderilerinden içerik seçilir. Herhangi bir Instagram döngüsü ya da IGTV yayını beslemede paylaşılmışsa, bunlar kılavuzlara da dahil edilebilir. Kılavuz seçeneklerinden herhangi birinde, yayınları seçerken eklemek istediğiniz gönderilerin küçük resimlerine dokunmanız yeterlidir. Sıralamada seçtiğiniz numara köşede görünür. Gönderiler, ilk gönderi kılavuzun en üstünde olacak şekilde bu sırayla yüklenir. İçeriğinizin oluşturulduğu tarihe göre kronolojik sırada olmasını istiyorsanız, önce en eski içeriği seçmenizi öneririm. 

Yerler Rehberi

Yerler seçeneğini seçerseniz, Insatgram platformunda listelenen bir konumdan seçim yapabilirsiniz. Bu konumu seçip, o konumla ilgili olarak içerikten en fazla beş gönderi gönderebilirsiniz. Instagram platformunun sadece o konumdaki içeriklerinizi değil, o konumla etiketlenen tüm genel içerikleri alacağınızı da unutmayın. Fiziksel konuma sahip bir yerel işletme isterseniz, bu, işletmenizin konumunu gösteren Instagram’da kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği (UGC) vurgulamanın harika bir yoludur. 

Ürünler Rehberi

Ürünler seçeneği, tek bir ürünle ilgili olarak Instagram gönderilerini kılavuzunuza çekmenize imkan tanır. Kılavuz türü olarak ürünleri seçtikten sonra, bir Instagram Mağazasından seçim yapabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

One reply on “Instagram klavuz özelliği nasıl kullanılır?”

  • azat tilaver
    7 Aralık 2021 at 08:50

    merhaba benim hesabimda rehber klavuz bolumu yok
    eskiden vardi hesabim yaklasik 3 ay kapali kaldi ve rehber klavuz artik hesabimda yok
    hesabi isletme hesabi yaptim icerik ureticisi hesabi yaptim kisisel hesap yaptim yani uzun lafin kisasi her ne yaptiysam ise yaramadi
    bu sorunu duzeltmenin bi yolu varmi?