IGTV ve akıştaki videoların Instagram Video formatı altında bir araya getiriliyor. Instagram Video özelliği ile beraber kırpma, filtre, insan ve konum etiketleme gibi yeni video seçenekleri de kullanıcıların beğenisine sunuluyor.

Popüler platform Instagram, dün IGTV ve akışta yer alan videoların Instagram Video formatı altında bir araya getirildiğini dile getirdi. Instagram Video, kişilerin yeni video içeriklerini daha kolay bir şekilde bulmaları için akışa ek olarak profilde Video sekmesi bulunacak.  Sekmenin profilde IGTV’nin yerine gelmesi olması ise Instagram platformunda uzun video içerikler formatında geri adım attığını anlamak mümkündür. 

Instagram video ile yeni özellikler sunuldu

Instagram Video özelliği ile beraber kullanıcılar için kırpma, filtre, insan ve konum etiketleme gibi yeni video özellikleri kullanıcıların işini kolaylaştıracak gibi gözüküyor. Aynı zamanda akıştaki videolar için ön izleme süresi 60 saniye olurken, reklam olarak kullanılan videoların ön izleme süresi ise 15 saniye olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor. 

20 2

Video reklamlarında da değişiklikler var

Instagram Video güncellemesi ile beraber, gönderi istatistikleri ve video istatistikleri tek bir alanda görünecek. Bu sayede işletmeler ve içerik üreticileri videoların performansını çok daha kolay bir şekilde ölçebilecekler. Her ne kadar Profil yer alan ikon görünümü değişmiş olsa da uzun video formatı olarak kullanılan IGVT’de platformda kullanılmaya devam edecek. Bu bağlamda ise IGTV Reklamları ise Instagram Akış İçi Video Reklamları olarak kullanıcıların beğenisine sunulacak. İşletmeler uzunluğu 60 saniye kadar olan videolar ile reklam verme özelliğini kullanabilecekler. Koşullara uygun şekilde hareket eden içerik üreticileri ve markalar da uzun formatlı videolar ile beraber hedef kitleye çok daha kolay bir şekilde ulaşabilecekler. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için sadece bu kadar olup gelecek günler içerisinde daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir