Instagram, videolu olan içeriklerin her birini artık tamamen Instagram uygulaması üzerinden yönetmek istediğini dile getirdi. Şirket, IGTV uygulamasını kapatmanın yanı sıra IGTV reklamlarını da tamamen uygulamadan kaldıracağını açıkladı. 

Instagram platformunun iPad uygulamasına dair olan tartışmaları hızla devam ederken, şirket IGTV uygulamasını kapatma kararı aldı. Yeni kararını bir blog gönderisi ile duyuran Instagram, video içerikleri tamamen Instagram uygulaması üzerinden yönetmek istediğini dile getirdi. Aktarılan bilgilere bakılırsa, IGTV uygulamasının Mart ayının ortalarında kaldıracağını belirtti. Şirketin almış olduğu bu kararın nedeni ise video süreçlerini daha da sade hale getirmek istemesinden kaynaklanıyor. Bu bağlamda ise IGTV başlangıçtan bu yana tartışmalı bir format olarak değerlendirildi. Yayına alındığı günden bu yana ise geniş bir kullanıcı kitlesine hitap etmek konusunda güçlük çektiği de biliniyor. 

5

Geçtiğimiz aylar içerisinde, Profil sekmesinden IGTV’yi tamamen kaldırarak, Reels dışında olan tüm video içerikleri Instagram Video sekmesi altına alan Instagram, görüldüğü üzere uzun bir zamandır IGTV’den de umudunu kesmiştir. Bu bağlamda ise IGTV çıktığı günden bu yana tartışmalı bir özellik oldu. Yayına alındığı günden bu yana da geniş kullanıcı kitlesine sahip olmak konusunda zorluk çekti. Hazırlanan blog yazısında IGTV uygulamasını kapatmanın yanı sıra IGTV uygulaması kapatmanın yanı sıra IGTV reklamlarını da platformdan kaldıracağını dile getirdi. Yayın içi video reklamları olarak nitelendirilen IGTV reklamları, aynı zaman içerisinde içerik üreticileri için de bir gelir kaynağı olarak görülüyordu. Instagram tarafından yapılan açıklamalara göre içerik üreticileri yakın zaman içerisinde elde etmiş olduğu kazançlara dayalı olarak ise geçici aylık ödeme alacak. 

Rusya’ya uygulanan yaptırımların ardından bitcoin ciddi oranda arttı

Bunun yanı sıra Instagram, kullanıcıların gelir sağlayabileceği yeni özellikler üzerinde çalıştığını da dile getirdi. Tüm odağı ise Reels formatına çeviren Instagram, gelir modellerini de Reels üzerine kuruyor. Önceki aylara bakılırsa Reels reklamlarından söz eden şirket, şimdi ise Reels bonus programı üzerinde çalışmaya devam ediyor. Bu program ile içerik üreticilerin her ay içerisinde gelir sağlaması da planlar arasındadır. Aynı zamanda Instagram, platformda en hızlı büyüyen içerik formatı Reels özelliğine daha fazla yatırım yapacağını açıkladı. Şirket, uzun video formatını gözden çıkarmış olsa da Reels’in içerik süresini 1 dakikaya çıkarmak için test çalışmalarına başladı. Instagram, Snapchat, Twitter ve YouTube tarafından kopyalanmasının ardından TikTok ise uzun videolar üzerinde çalışmalar yaptığını dile getiriyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda yeni bilgiler elde edilebilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir