Meta bünyesinde bulunan en önemli platform olan Instagram için uzun bir zamandır beklenen kronolojik sıralama bir kez daha platforma geldi. İlk popüler olduğu dönem içerisinde takip edilen hesaplardan gelen fotoğraflar ile videolar zamana göre sıralayan Instagram, daha sonra bu konuyla ilgili bir değişiklik yaptı ve bu süreç içerisinde sıralama ilginizi çekebilir içerikler özelinde değiştirildi. 

Bu değişikliği kullanıcıların pek çok içeriği kaçırdığını dile getirerek yapan şirket, bu noktada özel bir algoritmayı devreye aldı. Bu konu ile ilgili olarak geçtiğimiz yılın son aylarına doğru güzel bir açıklamada bulunan platformun başındaki isim Adam Mosseri, “2022” içerisinde kronolojik olarak akışın geri geleceğini belirtmişti. İşte söz konusu bu konu ile ilgili verilen söz bugün gerçekleşti ve platforma kronolojik sıralamalı akış geri getirildi. Firma yeni dönem içerisinde kişilere tam olarak “Takip Edilenler” ve “Favoriler” olmak üzere iki farklı seçeneği bir arada sunuyor. 

28

Burada “Takip Edilenler” seçildiği zaman, takip edilen hesaplardan gelen en son içerikler paylaşım sırasıyla kullanıcıların karşısına çıkıyor. “Favoriler” seçildiği zaman ise favoriye eklenen hesaplardan gelen içerikler en ön kısımda gösteriliyor. Favoriler içerikler eğer istenirse ayrı bir akış sayfası üzerinde de görüntülenebilir. Bu yeni içerikler yakın zaman içerisinde herkes için aktif hale getirilecek. Kullanıcılara seçim hakkı vererek güzel bir adım atan Instagram, son dönem içerisinde pek çok yenilik de yapıyor. Örnek vermek gerekirse firma dün ABD merkezli olarak fotoğraf üstü ürün etiketleme sistemini kullanıcıların beğenisine sundu. 

Microsoft siber saldırıyla karşı karşıya


Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir