Sosyal medyanın en çok kullanılan platformlarından biri olan Instagram için bugün yeni özellikleri kullanıcıların beğenisine sundu. Instagram’ın başında yer alan isim Adam Mosseri, yapmış olduğu bir paylaşım ile sunulan yeni özelliklerin duyurusunu yaptı. Burada yer alan ilk özellik, ürün etiketleme ile ilgili oldu. Artık belirli pazarlardaki kişiler içerikleri üzerine “ürün etiketi” koyabiliyorlar. 

Bu sayede paylaşılan içerikteki ürünlere takipçiler hızlı bir sorunsuz bir şekilde erişim sağlayabiliyorlar. Etiketler ile ilgili bir diğer yenilik ise kişiler odağında yapıldı. Artık kişiler profilleri üzerinden kendilerini örneğin fotoğrafçı veya tasarımcı şeklinde belirleyebiliyorlar. Bunu yapan kişiler farklı kişiler tarafından örneğin bir fotoğrafın üzerine etiket yapılırsa, kullanıcı adlarının hemen alt kısmında “fotoğrafçı” ya da “tasarımcı” ibaresi beliriyor.

3 9

Instagram’da aynı zamanda sıralama algoritmasında değişiklik yapmayı da tercih ediyor. Adam Mosseri’ye göre artık orijinal içerikler daha fazla ön plana çıkarılacak. Firma böylelikle tekrar paylaşımları geri plana itecek, esas içeriği üreten kişilere de daha fazla görünürlük verilecek. Instagram için farklı yenilikler de yakın zamanda sunulacak. Geçtiğimiz hafta bulunanlara göre şirket profillere birden fazla internet sitesi için bağlantı adresi koyma imkanı üzerinde çalışıyor. 

Şu an için profillere yalnızca tek bir bağlantı eklenebiliyor ve bu yeni çalışma bazı kullanıcılar için de güzel gözüküyor. Uygulama içerisine “araç içerisinde kullanmayın ve her zaman çevrenizin farkında olun” tarzında bir uyarı ekleyen şirket, kişisel profillerdeki butonlar için de yeni bir tasarım üzerinde test yapıyor. Firma aynı zamanda Reels’er için “Remix” özelliğini de sunmak adına hazırlıklara devam ediyor. Böylelikle kişiler diğer kişilerin Reels içeriklerini sistemsel olarak alarak üzerine farklı eklemeler yaparak yeni bir içerik üretebiliyorlar. Bu sayede yeni bir gelişim ve etkileşim durumu söz konusu olabilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir