Instagram, ücretsiz bir fotoğraf düzenleme ve paylaşım uygulaması olarak 5 Mayıs 2010 tarihinde Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından kuruldu.

Uygulama kısa sürede büyüdü ve istenilen kitlelere ulaştı. İçerisinde bulunan 11 fotoğraf filtresi ile de çekilen fotoğrafları daha güzel hale getiriyor. Buna ek olarak kullanıcılar Instagram’da paylaştıkları fotoğrafları diğer sosyal platformlarda anlık, pratik ve hızlı bir şekilde paylaşma imkanına sahip. Tüm bu özellikler uygulamayı kısa sürede popüler hale getirdi. Instagram belirli zamanlarda getirdiği yeni güncellemeler ile de akışı canlı tutmaya devam ediyor. Sıradaki güncellemesi ise sadece yakın arkadaşlar tarafından görülebilecek gönderiler oluşturmak.

Instagram yeni bir özellik daha getiriyor: Sosyal ağ, yalnızca yakın arkadaşların görebileceği gönderiler özelliğini test ediyor. Instagram kullanıcıların sadece yakın arkadaşlar tarafından görülebilecek gönderiler oluşturabilmesi için çalışmalara başladı.

Instagram’ın üzerinde çalıştığı bu özellik ile en yakın arkadaşlarınız dışında kimsenin görmesini istemediğiniz içerikleri akışınızda gönül rahatlığı ile paylaşabileceğiniz anlamına geliyor. Kişisel fotoğraf ve videoların yanı sıra, içerik oluşturucular ve influencer’lar da yakın arkadaşları için özel bilgiler ekleyerek içeriklerinden para kazanmanın bir yolunu bulabilirler.

Bu özellik nasıl çalışacak?

Yeni özellik kullanıma sunulduğunda akışta fotoğraf paylaşırken, herkes ve yakın arkadaşlarınız arasında seçim yapabileceğiniz yeni bir “Kitle” sekmesi ile karşılaşacaksınız ve bu sekme ile de tercih ettiğiniz kategoride içeriğiniz paylaşılacak. Bu sayede hem Instagram hikayeleri hem de akıştaki gönderiler belirli kişiler için özel içeriğe sahip olabilecek.

Yönetim Bilişim Sistemleri

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir