Instagram, uygulamanın “İçerik Oluşturucu Modu”ndan erişilebilen “Başarılar” adlı yeni bir özelliği deniyor. Bu özellik, 1.000 video oynatımı, toplam 100 gönderi beğenisi vb. gibi etkileşim kilometre taşlarına ulaşıldığında çeşitli rozetler veriyor.

Instagram, İçerik Oluşturucu Modu İçin Başarı Ödüllerini Açıkladı
Instagram, İçerik Oluşturucu Modu İçin Başarı Ödüllerini Açıkladı

Influencer pazarlama uzmanı Lia Haberman, yeni “Başarılar” ekranının “Profesyonel Kontrol Paneli”nin “Araçlarınız” alanı altında İçerik Oluşturucu Hesabına geçiş yapmış kullanıcılar için erişilebilir olduğunu ilan etti ve yukarıda da gösterilen resimleri sundu.

Instagram’da rozetler hangi ölçeklere göre veriliyor ?

Instagram’a göre içerik oluşturucular, aşağıdakilere bağlı olarak çeşitli düzeylerde rozetler alabilirler:  

  • Gönderi Beğenileri
  • Reels oynatımları
  • Hikayeler aracılığıyla ulaşılan hesaplar
  • Takipçi Sayısı
  • Ömür boyu Gönderi sayısı
  • Ömür boyu reels sayısı
  • Ömür boyu Hikaye sayısı

Ayrıca başarı rozetleri aşağıdakiler için de kullanılabilir: 

  • Instagram Ortak Çalışmalarını kullanarak diğer içerik oluşturucularla işbirliği yapma veya bir videoyu yeniden düzenleme
  • Reelsinizde kendinizinkini ekleyin çıkartması, anketler, testler veya sorular gibi etkileşimli çıkartmaları kullanma
  • Reel’inizde trend olan ses veya efektleri kullanma
  • Haftada birden fazla reels yayınlamak

Instagram içerik üreticileri teşvik etmeyi amaçlıyor

Aslında Instagram, daha fazla içerik üreticisine hayali bir başarı rozeti sunarak daha sık yayın yapmalarını teşvik etmeye çalışıyor. Akla gelen ilk örnek, zamanla birçok Snap kullanıcısı için neredeyse bir rutin haline gelen Snap Streaks’tir. Üç gün boyunca her gün arkadaşınıza bir Snap göndermek, Snap serisi başlatmanın ilk adımıdır. Seriyi sürdürmek için siz ve arkadaşınız bundan sonra her gün birbirinize bir Snap göndermelisiniz.

Birçok kullanıcı, uygulamayı kullanmaya devam etme ihtiyaçları nedeniyle Snap’e geri dönüyor; Bazı kullanıcılar altı yıl veya daha uzun süre seriyi sürdürdüler. Dolayısıyla bu tür uygulama içi oyunlaştırma etkilidir ve bu teşviklerin uygulama geliştiricilerini motive etmeye başlaması şaşırtıcı olmayacaktır. Bu durumda durum biraz farklı çünkü bu hedeflere ulaşabilmek için içerik oluşturucuların malzeme sağlaması gerekiyor. Ancak bazıları için, özellikle de varlıklarını oluşturmanın ilk aşamalarında, bekledikleri kadar ilgi görmedikleri zamanlarda bu, devam etmeleri için ihtiyaç duydukları ekstra motivasyon olabilir.

Aslına bakılırsa Instagram bir yılı aşkın süredir bu özellik üzerinde çalışıyor; Ekim ayında bunun bir prototip versiyonu keşfedildi. Özellikle tatillerin hızla yaklaşmasıyla, yıl sonu tatilinde uygulamada mevcut olan bilgi miktarını artırmak amacıyla yeni ödülleri daha fazla kullanıcıya sunma kararının alındığı anlaşılıyor. Bu tür bir oyunlaştırmanın aktiviteyi nasıl teşvik ettiğini ve içerik oluşturucuların etkilenip etkilenmediğini gözlemlemek büyüleyici olacaktır. Instagram, fonksiyonun şu anda her alanda erişilebilir olmadığını iddia etse de, muhtemelen ileride daha fazla alanda kullanıma sunulacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir