Geçtiğimiz aylar içerisinde Japonya ve Endonezya pazarında test edilen ‘Sen de Ekle’ özelliği, bugün içerisinde Instagram tarafından herkese duyuruldu.

Sosyal medya dünyasının başarılı isimlerinden Instagram, sürekli olarak yeni özellikleri test ederek kullanıcı kitlelerini korumak istiyor. Pek çok özellikle  gençleri hedef alan platform, bu alanda daha çok çalışma yapıyor ve uygulamayı da bu anlamda sık sık güncellemeyi tercih ediyor. Geçtiğimiz haftalar içerisinde tüm kullanıcıların bağlantıları paylaşmasına izin veren bu kez de Hikayeler için ‘Sen de Ekle’ özelliğini sunmaya başladı. Kısa bir süre önce herkesin beğenisine sunulan ‘Sen de Ekle’ özelliği, zincirleme Hikayelerin oluşmasına imkan tanıyarak etkileşimi önemli miktarda artırmayı hedef alıyor. 

Instagram, Hikayeler için ‘Sen de ekle’ herkese sunuldu

18

Instagram, kullanıcılar arasındaki etkileşimi daha sıkı tutmak için elinden gelen tüm çabayı gösteriyor. Şirketin halihazırda bulunan canlı yayın ve Hikayelerde sunmuş olduğu soru-cevap ya da benzeri çıkartmaları bunun için örnek olabilir. Şimdi ise bunlarda farklı olması adına ‘Sen de Ekle’ çıkartması kullanıcılara sunuluyor. Facebook’a ait olan bu yeni özellik, temel olarak herhangi bir kullanıcının istemi veya belirli bir konuyu takip ederek diğer kullanıcıların Hikayelerine kendi hikayeleri ile cevap vermelerini sağlıyor. Instagram platformunun söz konusu bu yeni özelliği, bir nevi içerik zinciri için alt yapı oluşturuyor demek mümkündür. Bu konuya örnek olması adına genişlik kazandırmak gerekirse bir kullanıcı, Hikayesinde ”Günün Kıyafeti” içeriğini paylaşabilir. Yeni gelen ‘Sen de Ekle’ çıkartmasından faydalanarak da diğer takipçiler de buna Hikayeler ile karşılık verebilir.

iOS cihazlardan Instagram'a Kırpmadan Dikey Fotoğraf Atma
iOS cihazlardan Instagram’a Kırpmadan Dikey Fotoğraf Atma

Yeni özelliği kendi sosyal medyaları üzerinde paylaşan Instagram, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: “Özel istemler ve herkese açık yanıtlarla, etiketi paylaşabilir ve ona kimin yanıt verdiğini kendi Hikayelerinizde görebilirsiniz.”

Instagram platformunun kısa bir süre önce kullanıcıların beğenisine sunduğu ‘Sen de Ekle’ çıkartması, sunucu tabanlı olan güncelleme yoluyla herkesin kullanımına sunuldu. Söz konusu bu güncelleme ülkelere göre farklılık göstereceği için yeni özelliğin sizlerin platformunda yer alması biraz daha zaman alabilir. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha detaylı bilgiler elde edilebilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir