Instagram kullanım sürelerini kontrol altına alan Instagram günlük limit için yeni değişikliğe gidildi. Değişiklikler ile birlikte özellikten bazı seçeneklerin kaldırıldığı görüldü. kullanıcıların kişisel bir şekilde yaptığı ayarlamalar sonrasında belirli bir süre geçtikten sonra Instagram kullanımına dair bildirim alınabiliyordu. Ancak bu konuda yeni değişiklikle geldi.

Instagram günlük limitte değişiklik yapıldı

Instagram’da kullanım süresinin kontrol altına alınması için getirilen Instagram günlük limit özelliği için yeni bir güncelleme geldi. 2018 yılında kullanıma sunulduktan sonra etkin bir şekilde kullanılmaya başlanan özellik için mola ver gibi pek çok özellik devreye alınmıştı. Ancak değişiklik sonrasında Instagram’daki limitlerde 10 dakika seçeneği kaldırıldı.  Bu nedenle 10 dakikayı kullanan kullanıcılar için bundan sonraki süreçte en yakın zaman dilimi 30 dakika olacak. 10 dakika seçimi yapamayacak kullanıcılar, 30 dakikadan başlayan aralıklar işle bildirim alma yoluna gidebilecek.

instagram gunluk limit ozelliginde degisiklige gitti

Instagram’da yapılan bu değişiklik ile ilgili hiçbir açıklamanın yapılmamış olması dikkat çekiyor. Zira kullanım oranlarını büyük oranda dengeleyen ve kullanıcılar tarafından da tercih edilen bu özellik bundan sonraki süreçte çok daha uzun süreli aralıklar için destek verecek. Instagram günlük limit seçeneklerinde değişiklik sonrasında seçenekler şöyle; 30 dakika, 45 dakika, 1 saat, 2 saat ve 3 saat.

Konu ile ilgili Instagram tarafından yapılan açıklamalarda ise şöyle denildi; “İnsanlara aynı anda birden fazla bildirim göndermemek için ‘günlük limit’ seçeneklerinde değişiklik yaptık”

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir