Sosyal medya platformları arasında yer alan Instagram, bugün yine yeni bir özellik ile gündemde yer almayı başardı. Firma, platformda müzik kullanma seçeneklerini daha da artırıyor. 

Şirket bilindiği üzere Instagram içerisinde müziklerin önemli bir yeri vardır. Kişiler ile beraber pek çok müzik bulunan bir katalog sunan şirket, süreci Hikayeler / Reels dışına da çıkarıyor. Global olarak test edilen yeni imkan sayesinde artık Hikayeler ya da Reels içerisinde olduğu gibi normal paylaşımlara da (Post) müzik eklemek mümkündür. Şu an herkes için aktif hale getirilmeyen fakat çıkışı oldukça yakın olan bu özellik, basit bir fotoğrafı dahi müzik ile daha etkileyici bir hale getirebilirsiniz. Çıkmasının ardından çok ciddi bir miktarda kullanılacak olan izlenimi oluşturan özellik, paylaşımın son aşamasında “müzik ekle” menüsü üzerinden kullanılabiliyor. 

Instagram için daha önce yeni özellikler de geldi

8 1

Kısa bir süre önce tanıtımı gerçekleşen bu yeni özelliklerden ilki paylaşılan birden fazla fotoğraf arasından bir tanesini silme oldu. Çok uzun bir zamandır beklenen bu özellik ile beraber örneğin 10 fotoğraftan oluşan bir galeri paylaşım içinden istediğiniz fotoğrafı kolaylıkla silebilirsiniz. Daha önce galeri içerisinde hatalı bir fotoğraf varsa tüm paylaşımların tamamını silip yeniden paylaşmanız gerekiyordu. 

Instagram’a gelen bir diğer yenilik ise “rage shake” adıyla ön plana çıkıyor. Bu özellik ile beraber, Instagram’a bildirim yapmak için yeni bir yol sunuluyor. Örnek vermek gerekirse uygulamada bir sorun yaşanırsa, bu sorunu direk olarak telefonun sallayarak açıklan menüden firmaya bildirebilirsiniz. Bu arada Instagram, “Threads” uygulamasını da kapatacağından söz etti. Yıl sonundan sonra mesajlaşma odaklı olarak ayrı uygulama Threads genel olarak kimse kullanmadığı için kapatılacak, onun bazı özellikleri ana uygulamanın DM sisteminde yer alacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir