En çok kullanılan sosyal medya platformlarından birisi olan Instagram’da yapmış olduğunuz hikaye paylaşımlarınızda sadece seçmiş olduğunuz takipçilere görünecek şekilde atma özelliğini vardı. Şimdi bu özellik aynı şekilde gönderiler için de kullanıma sunuldu. İlerleyen zaman içerisinde İnstagram kullanıcıları, gönderilerinin paylaşımında bulunurken sadece seçmiş olduğu yakın arkadaşlarının görebilmesini sağlayabilecek.

Arkadaşlar için özel açılan hesaplar devri bitti

Instagram bu özelliği getirmeden önce kullanıcılar sadece yakın arkadaşlarının görmesini istedikleri İnstagram hesabı oluşturuyor ve arkadaşlarını kabul ettikleri priv hesaplar oluşturuyordu.  Bu şekilde kullanılarak fazla Instagram hesaplarının oluşturulması ve bu özelliğe duyulan ihtiyacı ortadan kaldırmayı amaçlayan Instagram, gönderi paylaşımlarını sadece seçmiş olduğu yakın arkadaşların görüntüleyebileceği şekilde sınırlandırma özelliğini kullanıcılarına sundu. Bir süredir test aşamasında olan ve üzerinde çalışmaları devam eden bu özellik, belirli kullanıcı gruplarının kullanımına sunulmuş durumda. Özelliğin herkesin kullanımına sunulması yakın zaman içerisinde olacağı görülüyor. Yakın arkadaşlar için yapılmış olan özelliğin aynı şekilde gönderiler için de geçerli olabileceğini ilk olarak, bir sosyal medya kullanıcısı tarafından aktarılmıştı. Kullanıcı Mayıs ayı içerisinde aktarmış olduğu bilgilere göre Instagram, bu özellik için test aşamasında ilerlemekteydi.

Özellik şu an İOS’un son güncellemesinde yer alıyor

Bu getirilmiş yeni özellik şu an için sadece Instagram’ın IOS uygulamanın son güncellemesinde, yer adlığını ve ayrıca bu özelliği belirli kullanıcıların kullanabileceği şekilde sunuşa çıkardı. İnstagramda paylaşılacak olan gönderileri kimler tarafından görebileceği belirlenirken paylaşım sırasında “hedef kitle” olarak adlandırılmış bölüm üzerinden işlemler gerçekleştirilebiliyor. BYeni bir özellik olarak tanıtılan uygulamada, kullanıcılar artık gönderilerini yalnızca yakın arkadaş listesi ile paylaşabilecekler. Bu özellik duyurulduktan sonra, kullanıcılar arasında hızla popülerlik kazanarak büyük ilgi gördü. Gelen talepler üzerine, kısa bir süre sonra Android uygulamasına da eklenerek tüm kullanıcıların kullanımına sunulacak. Artık herkes, bu özellik sayesinde içeriklerini özel ve seçili bir grup insanla paylaşmanın keyfini çıkarabilecek.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir