Teknolojinin gelişmesi ile birlikte dijital hayattaki sorunlar da git gide artmakta. Son yılların en gözde sosyal medya uygulamalarından olan Instagram, bir çok kişi tarafından kullanılıyor ve kullanıcılar içerisinde bir çok video ve fotoğraf paylaşımları yapılıyor. Kimi kullanıcılar bu fotoğrafları paylaşırken profillerini her kullanıcıya açık yapıyor kimisi de bu fotoğrafları yalnızca arkadaşları ile paylaşmayı tercih ediyor. Hal böyle olunca da Instagram gizli hesapların içerisinde bakmak eğer o kişinin Instagram hesaplarının içeriğini merak etmesi ve gizli hesaplar yüzünden çocuklarının profillerini kontrol edemiyor olmak büyük tedirginlik bir tedirginlik yaratıyor. 

Instagram Nedir?

Fotoğraf ve videolarını paylaşabildiğiniz en popüler sosyal medya platformlarından birisi konumunda. Kuruluş tarihinden itibaren devamlı olarak güncellemeler alan ve kendisini sürekli olarak geliştiren bir mobil uygulama ve web sitesi. Tamamen ücretsiz olan bu hizmet ile siz de ücretsiz olarak hesap açabilir ve videolarını fotoğraflarınızı paylaşabilirsiniz. 

Instagram Gizli Hesap Ne Demek?

Instagram üzerinde paylaşılmış olan her fotoğraf ve video Instagram sunucuları tarafından kaydediliyor ve saklanıyor. Fakat bu fotoğrafları paylaşan kişiler, arzu ederlerse bu fotoğraflı ve videoları yalnızca arkadaşları yani kendisini takip eden kişiler görebilir. Böylece kişi eğer izin vermezse ve gelen takip isteklerini kabul etmezse tanımadığı kişiler paylaşılanları göremez. Buna ek olarak hesabınızı gizli yaptığınız zaman paylaştığınız hikayeler, takipçi ve takip edilen listeniz de tamamen gizlenir ve yalnızca arkadaşlara açık olur. Sizi tanımayan ve takip etmeyen hesapların göreceği tek şey yalnız sizin belirlemiş olduğunuz profil resminizdir.

Gizli Kapalı Olan Hesapları Görmek İçin Ne Yapabilirim?

Gizli olan bir hesap, yabancı hesaplar tarafından tarafından gizlilik ayarları değiştirilmedikçe görülemez. Bu yazımızda bahsedeceğimiz birkaç yöntem ile birlikte belki sizin de işinize yarayacak bilgiler edinebilirsiniz. Bunların en başında sahte bir hesap açabilirsiniz. Hesabın içeriğini butik sayfası ya da bir fotoğrafçı gibi düzenleyebilirsiniz. Böylelikle herkese takip isteği atan ve takipçi sayısını artırmak isteyen bir fotoğrafçı izlenimi oluşturabilirsiniz ve isteğinizin kabul edilmesini bekleyebilirsiniz. 

Bir diğer yöntem ise kişiye özel mesaj göndermek. Takip etmek istediğiniz kişiye açık ve samimi bir mesaj atarak o kişiyi takip etme isteğinizi belirtebilirsiniz. Çünkü takip isteği attığınız kişide ilk etapta kuşku oluşur. “Bu kişi beni neden takip etmek istiyor?” sorusu akıllara gelir ve tedirginlik oluşur. Bu duruma sebebiyet vermemek adına net bir cevap atarsanız bu düşünce önlenecektir.

Instagram Gizli Hesapların İçerisini Nasıl Görebilirim?

Eğer yukarıda yazan yöntemler işe yaramamışsa Instagram gizli hesap görme hizmeti veren insansepeti.com’u tercih edebilirsiniz. %95 oran ile bütün gizli hesapları görebilen bu hizmet ile artık anne ve babalar çocuklarının yaptıkları gizli paylaşımlardan haberdar olabiliyor. Özel bir yazılım ile yapılan bu işlem, satın alma işleminin hemen sonrasındaki 1 saat içinde e-mail adresinize talep ettiğiniz bütün dosyaları gönderiliyor. Gizliliğe ve güvenliğe son derece önem veren site, siz bu işlemleri gerçekleştirirken kesinlikle Instagram profiline baktırdığınız kişinin ya da bir başka kullanıcının bu durumdan haberi olmuyor. Ünlü internet fenomeni Hakan Kaan’ın YouTube kanalında da konu aldığı bu hizmetin videosunu da haberimizin içine ekliyoruz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir