Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından olmayı sürdüren Instagram, bugün oldukça garip bir özelliği gündeme getirdi. 

Alessandro Paluzzi tarafından aktarıldığı kadarıyla Instagram şu an aktif olarak geçmişe dönük paylaşım yapma imkanı üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Tam olarak kime hitap ettiği ya da net amacı anlaşılamayan bu özellik sayesinde kişiler, geçmiş bir tarihte paylaşılmış gibi yeni gönderiler paylaşabilecek. 

Çoğu kişinin anlam veremediği bu yeni özellik, bazılarına göre kişisel profilleri yeniden organize etmede ya da düzenleme sürecinde fayda sağlayabileceği anlaşılıyor. Instagram platformu için bu aralar çok sayıda başka özellikler gündeme gelmeye devam ediyor. 

Instagram, Geçmişe Dönük Paylaşım Üzerinde Çalışıyor
Instagram, Geçmişe Dönük Paylaşım Üzerinde Çalışıyor

Instagram’a ‘Shot’ ve ‘Pop-Mode’ Özellikleri Geliyor

Yine Alessandro Paluzzi adlı kişi tarafından bulunduğu kadarıyla Instagram şu an tam olarak ne olduğu bilinmeyen bir ‘Shot’ özelliği formatı üzerinde çalışmalarını yapıyor.. Paylaşım ekranındaki gönderi, reels videosu,  hikaye ve canlı seçeneklerinin yanına eklenecek Shot formatı, bir tahmin olarak çok kısa içeriklere odaklanabilir. 

Platform henüz detayları belli olmayan ‘Pop-Mode’ isimli bir kamera aracı üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor. Yakında direkt mesajlar üzerinden dosya gönderimi de sunacak şirket, önümüzdeki aylarda tek seferde paylaşılabilen ‘Tek post içinde’ fotoğraf ve video sayısını da 10’dan 20’ye çıkaracağı düşünülüyor. 

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından olmayı sürdüren Instagram, bugün oldukça garip bir özelliği gündeme getirdi. 

Instagram platformu için geçtiğimiz ay da önemli yenilikler gerçekleşti. Örneğin uygulama artık gönderilen direkt mesajların düzenlenmesine izin verir konumda kullanılabiliyor. Bunun için ise kişilere 15 dakikalık bir süre tanınmakta, bu süre içinde mesajdaki hatalar ortadan kaldırılabilir ya da gerekli değişiklikler yapılıp öyle paylaşılabilir. 

Bunlara ek olarak artık kullanıcılar direkt mesaj bölümüne üç farklı mesajı sabitleyebilme özelliğini kullanabiliyor. Hem grup hem de bireysel mesajlaşmalar için geçerli bu altyapı, sık sık iletişim kurulanları devamlı olarak yukarıda tutmak adına güzel bir seçenek sunuyor. Yapılan son güncelleme ile ayrıca kişisel tercihe bağlı olarak okundu bildirimlerini açıp kapatmayı da kolaylaştırır duruma getirildi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir