Instagram fotoğraf ve video yüklerken kalite bozulma sorunu çoğu kullanıcıların yaşadığı ortak sorunlardan birisi. Uygulamalardaki ayarın aktif olması nedeniyle veri tasarrufu yaparak yapılan yüklemeler, içeriklerin yüklenmesi sırasında da kalite kaybının yaşanmasına neden oluyor. Eğer siz de video ve fotoğraflarınızı yüklerken benzer sorunlar yaşıyorsanız rehberdeki adımları takip edebilirsiniz.

Instagram fotoğraf video yüklerken kalitesi bozuluyor sorunu neden yaşanıyor?

Instagram fotoğraf video yüklerken kalite bozulma sorununun asıl nedeni uygulamadaki veri tasarruf özelliği. Bu özellik açık olduğu takdirde video yükleme ve görüntüleme sırasında çözünürlük düşürülmektedir. Bu da kalite kaybı yaşanmasına neden olmaktadır. İçeriklerin daha hızlı bir şekilde açılması adına yapılan bu işlemlerde kalitenin önemli olduğu projelerde veri tasarrufunun kapatılması gerekiyor.

İşte Instagram kalite bozulma sorunu çözümü

Bu sorunu mobilde çözmek için aşağıdaki adımları takip edin;

Uygulama > Ayarlar > Hesap > Hücresel veri kullanımı > Veri Tasarrufu

Bu sayfada veri tasarruf modunun kapatılması ile birlikte mobil yüklemelerde ve görüntülemelerde kalite sorununun önüne geçebilirsiniz.

image

Tarayıcıdan yaptığınız yüklemelerde benzer bir sorun yaşıyorsanız bu sefer business.facebook.com üzerinden hesabınız ile oturum açmanız gerekir. Bu aşamada kaliteli video yüklemek isteyenlerin aşağıdaki adımları takip etmesi yeterli;

  • İlk olarak Facebook Business Suite’a girin.
  • Gönderi Oluştur seçeneğinden videonuzu seçerek yükleyin.

Bu bölümden yapacağınız işlemlerde kalite üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmamaktadır.  Bu sayede istediğiniz içerikleri istediğiniz kalitede yükleyebilirsiniz.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir