Bugün haberimizde fotoğrafları ilginç bir hale çeviren efektlerin hikayesine bir göz atacağız. Sizce en iyi ve başarılı Instagram efekti hangisi?

Instagram’da şirin teknolojiden esinlenmiş, AR etkileri topluluk içerisinde yakalanan bir ürün tasarımcısı olan George Kedenburg, cep telefonu batarya göstergelerinden  ve 1990’ların masaüstü estetiğinden ilham alarak birkaç AR etkisi yarattı. Efekt hesabını izleyebileceği gibi hangilerini istiyorlarsa onu indirebilecek olan Instagram kullanıcıları, bu etkileri daha sonra kendi hikayelerinde ya da yazılarında kullanabilirler. Ancak son zamanlarda bu akım eskiye nazaran daha popüler ve sevilen bir durum haline geldi. Bunun böyle olmasında  bazı nedenler var. İşte o nedenler şu şekilde sıralanıyor;

  • Son dönemlerde nostaljiye olan düşkünlüğün ciddi oranlarda artması
  • Trendera dikkat edildiğinde nostalji ile ilgili olanların daha çok sevilmesi
  • Teknolojinin gelişmesiyle birlikte eskiye olan özlemin de artmaya başlaması
  • Takipçi sayısını artırmak isteyen instagram kullanıcılarının böyle bir yola başvurması

2018’in Instagram enleri belli oldu

maxresdefault 1549005126

Bu efektler kullanıcılar arasında çok hızlı bir şekilde yayılıyor

Bu duruma örnek verirsem daha iyi anlayacaksınız diye düşünüyorum. Mesela öne çıkan fotoğraf doğrudan masaüstü bilgisayarlardan ve Microsoft Paint gibi programlardan feyiz almakta. Ancak bu durum, daha önceki nostaljik efektlere çok fazla benzemiyor. Kullanıcılar; efekti kullanmalı ve aynı zamanda değişimi kendi gözleri ile görmeleri gerekiyor. Instagram adına çalışmaya devam eden Kedenburg,  diğer 3. taraf içerik oluşturucuların kullanıcılar için özel efektler oluşturmasına da izin veriyor. Örneğin Kylie Jenner dudak kitleri için AR efektinden faydalandı. Bu sayede takipçiler telefonlarını kullanarak deneme şansı yakalayabildiler. 2018 yılında gerçekleşen F8 Konferansı’nda konuşan Kedenburg, Instagram’ın tasarımları gibi AR kamera efektlerinin kullanıcılara hızlı bir şekilde yayıldığının altını çizdi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir