Instagram, Aile Merkezi adlı olan yeni özelliğini ABD’li kullanıcıların beğenisine sundu. Ebeveynlere, çocukları üzerinde denetim yetkisi getiren bu özellik, ebeveynlerin daha da bilinçli olmasını sağlayacak olan özel makaleler içeriyor. 

Dünyanın en popüler fotoğraf ve kısa video paylaşım platformu olan Instagram, oldukça önemli açıklamalarda bulundu. Instagram’ın en önemli isimlerinden Adam Mosseri tarafından yapılan açıklamalar ile platforma “Aile Merkezi” adlı bir özelliğin eklendiğini dile getirdi. Peki söz konusu bu özellik tam olarak ne işe yarıyor?

Dünyanın en popüler fotoğraf ve kısa video paylaşım platformu Instagram, oldukça önemli bir açıklama yaptı. Instagram’ın bir numaralı ismi Adam Mosseri tarafından yapılan açıklamalarda, platforma “Aile Merkezi” isimli bir özelliğin eklendiği ifade edildi. Peki bugün itibarıyla ABD’de kullanıma sunulan, önümüzdeki dönemlerde tüm kullanıcılara ulaşacak bu özellik, tam olarak ne işe yarıyor?

14 9

Esasına bakmak gerekirse Instagram, bir süredir ergenlik dönemi içerisinde olan gençler ile çocukların güvenli bir şekilde Instagram kullanabilmeleri için çalışmalarına devam ediyor. Bugün içerisinde kullanıma sunulan Aile Merkezi özelliği de tam olarak bu amacın bir parçasıdır. Ebeveynler, Aile Merkezi özelliği ile beraber çocukları üzerinde geniş kapsamlı olarak denetim imkanı sağlayacaklar. Instagram’a göre söz konusu bu özellik, çocukların korunabilmesi için atılmış olan adımlardan sadece bir tanesi ve bunların devamı gelecek. 

Instagram Aile Merkezi’nin özelliği

Instagram’ın ABD’de kullanıma sunulan bu yeni özellik, ebeveynlere hem eğitim imkanı sunacak hem de çocuklar üzerinde yeni bir denetim imkanı sunacak. Yani bir anne, Instagram Aile Merkezi kısmına girdiğinde çocuğunu sosyal medyanın riskine girdiğinde sosyal medyanın risklerinden nasıl korunabileceğine dair makaleleri değerlendirebilecek. Bu sayede sosyal medya denetimi, bilinçli bir şekilde sağlanmış olacak. 

Galaxy Note 20 serisi One UI 4.1 güncellemesi aldı

Aile Merkezi özelliğinin kullanılması için çocuk ile ebeveynin hesapları arasında bir onaylama yapılması gerekecek. Çocuğun hesabı üzerinden verilen onay, ebeveyne çeşitli imkanlar sunacak. Örnek vermek gerekirse bir anne; bu özellik sayesinde çocuğun günde kaç saat Instagram kullandığını görüp, sınırlama yapılabilecek. Aynı zamanda şikayet edilen kullanıcıların listesi de ebeveynler tarafından görüntülenebilecek. Tüm bunlara ek olarak çocuğun takip ve takipçi listeleri de ebeveynlerin bilgisine sunulacak. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir