Instagram mesajlarında kullanıcıların birbirini taciz edecek şekilde çıplak fotoğraflarını göndermesinin ardından tepki çeken duruma engel getirileceği ortaya çıktı.

Instagram mesajlar için geçtiğimiz günlerde yeni bir düzenleme yapılacağı belirtilmişti. Araştırmacılar tarafından Beta sürümlerde yapılan araştırmalarda ise özellikle “Çıplaklık koruması” adı altında özel mesajlara yeni bir özelliğin getirildiği belirtildi. Şu anda Beta sürümlerde test edilecek olan özellik, kullanıcıların birbirine özel mesaj yolu ile çıplaklık içeren fotoğraflar göndermesinde önemli bir engel sağlayacak.

Türkiye’de Instagram abonelik dönemi başladı

Instagram DM’lerde sansür uygulanacak

Gelen mesajlar sansürlenecek ve kullanıcılara konu ile ilgili bilgilendirme yapılacak. Kullanıcı, mesajı görmek isterse sansürü kaldırabilecek. Kullanıcıların çıplak fotoğraflar ile taciz edilmesinin önüne geçebilmek adına yapılacak olan değişiklik, kullanıcılara mesajı görme ya da direkt silme imkanı sağlayacak.

iOS için Instagram indir

Android için Instagram indir

Şu an için oldukça yeni olan Instagram’da çıplaklık koruması ile ilgili önümüzdeki günlerde daha fazla detayın paylaşılması bekleniyor. Konu ile ilgili ilk detayları paylaşan Alessandro Paluzzi’nin çıplaklık korumasına yönelik paylaştığı görüntü ise şöyle;

https://twitter.com/alex193a/status/1571924946183397377

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir