Instagram’da özel mesajlarda mesaj düzenleme dönemi resmen başladı. Instagram konuyla ilgili resmi duyuruyu yaptı.

Instagram’da özel mesajlar en çok kullanılan alanlardan birisi. Şimdi ise yeni özellik ile özel mesajlarda yepyeni bir dönem başlıyor. Yapılan resmi açıklamaya göre Instagram’da gönderilen özel mesajlar için düzenleme imkanı sağlanacak. Böylece gönderilen yanlış mesajlar düzeltilebilecek.

Instagram’da Mesajlar Nasıl Düzenlenecek?

Instagram’da uzun zamandan beri beklenen bir özellik olarak öne çıkan mesaj düzenleme artık kullanıcılar tarafından kullanılabilecek.  Instagram’da mesaj düzenleme konusunda dikkat edilmesi gereken en önemli detay 15 dakika. Mesaj gönderildikten sonraki 15 dakika içerisinde düzenleme yapılabilecek. Bu süre aşıldığı takdirde ise mesajlardaki düzenleme yetkisi kaldırılacak. Bu nedenle kullanıcıların öncelikle mesaj düzenleme için 15 dakika içerisinde işlem yapması gerekiyor.

Instagram DM'lerde "Mesaj Düzenleme" Dönemi Başladı
Instagram DM’lerde “Mesaj Düzenleme” Dönemi Başladı

Düzenleme işlemlerinde ise düzenlenmek istenilen mesajın üzerine basılı tutulması ve açılacak menüden düzenle seçeneğinin seçilmesi yeterli. Böylece ilgili özellik üzerinden mesaj düzenlenebilecek. Düzenleme yapılan mesajlar ise karşı tarafa mesajın yanında yer alan düzenleme etiketi ile gösterilecek. Böylece mesajı alan karşı taraf da mesajın düzenlendiğini öğrenebilecek.

Instagram’a Yeni Özellikler Geldi

Instagram’da mesaj düzenlemenin yanı sıra farklı yenilikler de mevcut. Öyle ki WhatsApp’takine benzer bir şekilde mesajlaşma ekranında konuşmaların sabitlenmesi de yeni özellikler arasında. En çok konuştuğunuz ya da üstte yer almasını istediğiniz sohbetler için sabitleme özelliğini kullanabilirsiniz. Bunun için de yine mesajlaşma üzerine basılı tutmanız ve sabitle demeniz yeterli.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir