Instagram’a 24 saat içerisinde kaybolan hikayeler özelliğinin ardından yeni özellikler gelmeye devam ediyor. Snapchat’ten aşırtılan hikayeler özelliği geliştirilerek Instagram’ın çeşitli yerlerine entegre edilmeye devam ediliyor. Şimdi ise otomatik olarak kaybolan görsel hikaye mesajlarını direkt mesaj üzerinden bir arkadaşınıza gönderebileceksiniz. Direkt mesaj üzerinden gönderilen bu fotoğraf paylaşımı 24 saat sonra tıpkı hikaye paylaşımı gibi kendini imha ediyor. Eğer fotoğrafı gönderdiğiniz kişi o görselin ekran görüntüsünü çekerse ise size bir bildirim ile bu durum bildiriliyor. Bu yeni özellik için ilk öncelikle Instagram uygulamanızı güncelleyin ve gelin şimdi bu özelliğin detaylarına bakalım.

Instagram Otomatik Silinen Mesaj Göndermek

Belli bir süre önce DM alanınıda güncelleyen Instagram, artık burada kaybolan mesajlar göndermeyide olanak sağlıyor. Instagram uygulamanızı açtığınızda sağ üst bölümden Direkt mesajların olduğu alanı açın ve burada bir kamera ikonunun olduğunu göreceksiniz. Bu kamera ikonuna dokunduğunuzda, tıpkı hikaye paylaşır gibi 24 saat sonra kendini yok edecek fotoğrafı çekip bir arkadaşınıza gönderebiliyorsunuz. Ayrıca bir sohbet içerisine girdiğinizde de kamera ikonu ile yine aynı işlemi gerçekleştirebilir ve kaybolan mesajınızı gönderebilirsiniz.

İlk bölümdeki yöntem ile birçok kişiye aynı görsel paylaşımı yapabildiğiniz gibi ikinci seçenekteki sohbet içerisinden göndereceğiniz mesaj sadece o sohbetteki kişiye gidecektir. Şuan için kaybolan görsel mesaj gönderme işlemi bu kadar, galeri üzerinden bir fotoğraf paylaşmanız söz konusu değil. Ayrıca fotoğrafı göndermeden önce renk düzenlemeleri ve çeşitli çizimler gibi düzenlemeler sonrasında sağ üst bölümden ‘Done’ demeniz yeterli olacaktır.

Sizde henüz bu özellik aktif değil ise, gerekli güncellemeleri yaptıktan bir süre sonra bu özelliğin aktif olduğunu göreceksiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir