Popüler sosyal medya platformlarından biri olan Instagram kullanıcılarına bazı yeni özellikler sundu. Instagram ilerleyen tarihlerde daha fazla dikkat çekici özellikleriyle gündeme gelecek.

Instagram’da birden fazla fotoğraf ya da video içeren çoklu post paylaşımı yapıldığında, paylaşıma tek bir müzik eklenebilecek. Bu özellik ilk olarak Amerikalı şarkıcı Olivia Rodrigo için açıldı. Özellik yakın zamanda tüm kullanıcılara sunulacak. Bir diğer özellik ise ortak paylaşım. Ortak paylaşım ile birlikte 3 kişi tek bir ortak paylaşımda bulunabilecek ve paylaşım 3 kişinin de profilinde yer alacak.

Instagram dikkat çekici özelliklerle geliyor

Instagram, şu anda bir “Meta Verified” akışı üzerinde çalışıyor. Bu akış sadece platforma ücretli abone olan kişilerin paylaşımlarının görülebileceği bir içerik akışını planlıyor. Ayrıca, geçtiğimiz günlerde yaptığı gibi, platforma üretken bir yapay zeka tabanlı görsel üretim sistemi de eklemeyi düşünüyor.

Instagram yapay zeka sohbet botunu getiriyor

Bu gibi çalışan sistemler, örneğin Dall-E veya MidJourney, doğrudan uygulama içinde yazılan metinleri görsellere veya fotoğraflara dönüştürebilecek yeteneklere sahip olacaklar. Bu üretilen içerikler istenilen herhangi bir yerde kolayca paylaşılabilecek. Ayrıca, Instagram, bir “şablon” etiketi üzerinde çalışıyor ve aynı zamanda başkalarının gönderilere fotoğraf ve video eklemesine olanak sağlayacak bir özellik üzerinde de geliştirme yapıyor.

“Farklı kişiliklere” sahip olacak botlar, platform kullanıcılarına yeni bir arama deneyimi sunacak ve tavsiyelerde bulunacak. Alessandro Paluzzi’nin yaptığı buluş ile birlikte Instagram için “AI Agent” isimli bir sohbet botu geliştirilmişti. Bu bot sorulara yanıt verme ve kişilere tavsiyelerde bulunmanın yanı sıra istenilen sohbete “@” yardımı ile çağırılabiliyor.

Kullanıcılara seçme şansı sunulacak bu botun 30 farklı kişiliğe sahip olacağı belirtilmişti. 7/24 aktif olacak sohbet botu kullanıcıların uygulama ile ilgili sorduğu her soruya yanıt verecek. Bu alt yapı, “Verimliliğinizi artırmak için size yardımcı olacak” şeklinde ifade ediliyor. Bu altyapı, birden fazla özel karakteri barındıracak ve her biri farklı tarzda cevaplar sunacak. Instagram, “Farklı karakterleri keşfedin ve en sevdiğinizi bulun” şeklinde açıklamalarda bulunarak, sohbet botlarının yanlış içerikler üretebileceği konusunda da kullanıcıları uyarıyor.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir