Sosyal medya platformlarından en çok kullanılan Instagram oldukça dikkat çekici bir özellik üzerinde çalışmalara devam ediyor.

Instagramın yeni getireceği özellik sayesinde kullanıcılar, arkadaşlarına ve takipçilerine 24 saat süreyle görüntülenebilecek videolu notlar bırakmasını sağlayacak. X (Twitter) üzerinden yapılmış olan paylaşımlarda ekran görüntüleri, Instagram’ın video notlar özelliğini test ettiğini ortaya çıkarıyor. 

Bu özellik sayesinde, kullanıcılar profilleri üzerinden 24 saat görüntülenebilecek video notları bırakma imkanı sunuyor olacak. Bu video notlar özelliği, uygulama içerisinde profillerinin üst kısmında yer alacak. Özellikle sosyal medya fenomenleri için düşünüldüğünde bu özellik oldukça ilgi çekici bir hal alıyor. Fenomenler, bu özellik ile  takipçileriyle günlük olarak etkileşim halinde olabilecek.

Instagram, içeriklerinizi "yakın arkadaşlar" seçeneği ile özek olarak paylaşmanıza izin verecek

Instagram videolu not özelliği ile geliyor

Benzer bir video not özelliği WhatsApp üzerinde de bulunsa da, Instagram’ın bu özelliği sunma yaklaşımı daha farklı olacak. WhatsApp’ta, bu özellik doğrudan sohbetler içinde kullanılırken, Instagram’da ise video notlar profiller üzerinden herkese açık olarak görüntülenebilecek. Bu durum, Instagram’ın WhatsApp’tan ayrılarak daha geniş bir izleyici kitlesine ulaşma hedefi doğrultusundaki stratejisinin bir yansıması olarak düşünülebilir.

Bu özellik henüz kullanıcılar için duyurulmuş durumda değil. Fakat Twitter üzerinden paylaşımı yapılmış olan ekran görüntüleri bu özellikle ilgili ipucular veriyor. Özellikteki tasarımın tamamlanmış olduğu ve yakın zaman içerisinde erişilebilecek durumda olacağını da belli ediyor. 

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir