Instagram Salı günü erken saatlerde, ebeveyn kontrolleri ve insanların gençleri etiketlemesini veya onlardan bahsetmesini engelleme yeteneği de dahil olmak üzere, gençlerin güvenliğini artırmak için uygulamada birkaç yeni özelliği kullanıma sunduğunu söyledi.

Platform güncellemesi, CEO Adam Moseri’nin Kongre’de ilk kez görünmesinden bir gün önce gerçekleşti. Mosseri’nin görünüşü, Facebook’un (şimdi Meta ve Instagram) ergenlerin zihinsel sağlığı da dahil olmak üzere uygulama ve hizmetlerin zarar verdiğini fark ettiği sansasyonel haberi takip ediyor.

İlk olarak The Wall Street Journal tarafından yayınlanan dahili bir Facebook sunumunda, intihar düşünceleri bildiren gençler arasında, İngiltere kullanıcılarının %13’ünün ve Amerikalı kullanıcıların %6’sının Instagram’da konuyu takip ettiğini söyledi. Raporlar, eski Facebook çalışanı ve muhbir Frances Haugen tarafından sağlanan binlerce sayfalık dahili belgelere dayanıyordu.

Sızdırılan bir iç belgeye göre, Instagram kullanıcılarının %40’ından fazlası 22 yaşın altında ve Instagram o zamandan beri uygulamanın çocuklar için özel bir sürümünü oluşturmayı planlamayı bıraktı. Moseri, şirketin çalışmalarını kanun yapıcılardan korumak için bazı yeni özelliklere dikkat çekebilir. Örneğin Instagram, kullanıcıların takip edilmeyen gençleri etiketlemesini veya bunlardan bahsetmesini engeller. Şirket ayrıca, gençlerin belirli bir ilgi alanına çok fazla zaman harcarlarsa diğer konuları da önermeye başlayacaklarını söyledi.

Ayrıca gelecek yıl, ebeveynlerin ve ebeveynlerin bir gencin Instagram’da ne kadar zaman harcadığını görmesi ve sınırlaması için araçlar sunacağız ve bir genç başka bir kullanıcıyı şikayet ederse ebeveynleri bilgilendireceğiz. Instagram’a göre “Mola Ver” adı verilen başka bir özellik, kullanıcılardan Instagram’ı kullanmayı geçici olarak bırakmalarını istiyor ve daha fazla mola vermeleri için hatırlatıcılar sağlıyor.

Instagram, öncelikle kilidinin açılması gereken bu özelliğin Çarşamba günü ve gelecek yılın başlarında Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Avustralya’daki tüm kullanıcılara sunulacağını belirtti.

Kurum açıklamasında “Instagram’ın zehirli etkileriyle ilgili bomba gibi haberlerin ardından, şirketin neden zehirli içeriği çocukları tavşan deliklerinden karanlık yerlere iten güçlü algoritmalar kullandığını ve platformunu daha güvenli hale getirmek için ne yapacağını doğrudan şirketin liderliğinden duymak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Senatör Richard Blumenthal (Richard Blumenthal) daha önce CNBC’ye yaptığı açıklamada, Connecticut’tan Demokratik bir senatör olduğunu ve Mosseri’nin önünde ifade verdiğini söyledi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir