Instagram, 2020 yılında pandemi etkisiyle çevrimiçi alışverişin arttığı dönemde alışveriş alanında bazı yeni özellikler getirmişti. Ancak pandemi bitmesi ve çevrimiçi alışverişe rağbet azalmasıyla birlikte Instagram alışveriş özelliklerini kullanan kullanıcı oldukça azaldı. 

instagram canli alisveris ozelligini devre disi birakiyor

Instagram canlı alışveriş özelliğini sonlandırma kararı aldı

Meta şirketi, alışveriş özelliklerini devre dışı bırakmaya devam ediyor. Instagram’da bundan nasibini alıyor. Meta şirketi Instagram için yayınladığı canlı alışveriş özelliğini 16 Mart itibariyle sonlandıracağını duyurdu. Bu da demek oluyor ki Instagram’daki mağazalar 16 Mart’tan itibaren canlı yayın sırasında ürün etiketlemesi yapamayacak. Canlı yayın bittikten sonra ürün etiketlemesi yapabilir hale gelecek. Meta şirketinin yaptığı açıklamada kararın Instagram’ın ana özelliklerini odaklanmasına yardımcı olmak için alındığı söylendi. 

Instagram geçtiğimiz günlerde alışveriş sekmesini uygulamanın ana ekranından kaldırılmasını karar vermişti. Bundan aylar önce ise Meta şirketi, Facebook’ta canlı alışveriş özelliğini kaldırmış ve tüm kullanıcıları Reels videolarına yönlendirmişti. Alışveriş sekmesi halen daha gönderi, hikaye ve Reels videolarının bir parçası durumunda. Ancak Meta şirketi bu konuda daha basit bir anlayış gösterdiği ortada.

Alınan bu kararlara çok şaşırmamak gerekiyor. Küresel ekonominin resesyona girme ihtimaliyle tüm şirketlerin tasarrufa gitmeleri küresel ekonomi açısından oldukça bilinen bir durum. Meta şirketi de maliyetlerini düşürmek için çaba sarf ettiği biliniyor. Daha ağırlıklı olarak metaverse yatırım yapmayı tercih eden şirket, performansından memnun olmadığı özellikleri devre dışı bırakıyor. Durum böyle iken şirket başka hangi özelliklerini devre dışı bırakacak merak konusu

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir